tisdag 28 juni 2011

Chokladcupcakes med macadamianötter och mjölkchokladfrosting


125 gr smör
2½ dl socker
2 ägg
0,75 dl grädde
0,75 dl mjölk
3½ dl glutenfri ljus mjölmix alt vanligt mjöl
1 dl kakao
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl grovhackade macadamianötter

Vispa smöret och sockret poröst
Tillsätt äggen, ett i taget och rör lite mellan
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med gräddmjölken i smeten.
Blanda till sist ner nötterna.

Klicka ut smeten i formar
Grädda i 175*, mitt i ugnen i ca 20 min.

Mjölkchokladfrosting
100 gr mascarponeost
1-1½ dl florsocker
1 dl vispgrädde
50 gr marabou mjölkchoklad

Smält mjölkchokladen i vattenbad och låt svalna lite
Vispa ihop mascarpone med florsocker
Vispa grädden och vänd i ostmassan. Tillsätt den smälta chokladen
Dekorera med hela macadamianötter
Ringla över smält mörk choklad

Månadens tema hos Söta saker är utländskt. Macadamianötter härstammar från Australien så detta får bli mit midrag till månadens sötsak.

3 kommentarer:

  1. Åh, vad sugen jag blir (fast klockan är mitt i natten ;-) ). De ser jättegoda ut.

    SvaraRadera
  2. Tack Erika!
    Cupcakes kan man bli sugen på oavsett klockslag :)

    SvaraRadera