fredag 9 april 2010

Höga tårtbottnar



Alla har ju sina tips & trix för att få tårtbottnarna höga och fina. Här delar jag med mej av mina..
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker, länge tills det blir fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. OBS! vispa ej, vänd ner för att behålla den fluffiga konsistensen.
Häll upp i en smord och bröad form
Grädda i nedre delen av ugnen i 175* ca 40 min. Låt svalna och stjälp ur formen.
frys sedan in tårtbottnen och ta ut ur frysen ca 30 min innan den ska delas, så är det lätt att få fina jämna skivor.

Jag bakar en hel del glutenfritt och detta recept passar alldeles utmärkt att göra om till glutenfritt.
Jag använder sempers mix och byter då rakt av 1 dl mjöl = 1 dl mix. Istället för skorpmjöl "bröar" jag formen med maizena.

2 kommentarer:

  1. Hur stor form använder du till detta receptet? Kram Linda

    SvaraRadera
  2. använder det till form som är ca 24-26cm.

    SvaraRadera