måndag 3 maj 2010

Chokladcupcakes med espresso

Kaffe & choklad är ju en kombination som är ljuvlig för oss som just älskar båda delarna..

Detta recept är hämtat ur boken Cupcakes som innehåller en massa spännande recept och olika varianter på cupcakes.

Till 12 stycken behöver du:

125 gr rumsvarmt smör
2 dl farinsocker
2 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
1 msk espressopulver
1 dl kallt kaffe

Vispa smör och socker
Tillsätt äggen, ett i taget och rör lite mellan
Blanda de torra ingredienserna
Tillsätt kaffet växelvis med mjölblandningen
Rör till slät smet och fördela i muffinsformar

Grädda i 175* i ca 20-25 min.

När muffinsen är kalla glasera dem med kaffeglasyr.

2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk rumsvarmt smör
1-2 msk kallt kaffe

Blanda florsocker och vaniljsocker.
Rör i smöret. (vispa för hand eller med elvisp)
Tillsätt kaffet, lite i taget tills du får en önskad konsistens.

2 kommentarer:

  1. Mmm, choklad & kaffe är ju en säker smakkombination. :)

    SvaraRadera