fredag 14 december 2012

Glutenfri pepparkaksdeg

 
 
Äntligen! Jag har hittat ett recept med glutenfri pepparkaksdeg som funkar!!Ja, eller jag hittade ett recept som jag sedan gjorde om lite om jag ska vara ärlig så att det passade mitt skafferi :)
 
Här blev det inga tradionella hjärtan, stjärnor eller gubbar, nä vi gjorde en hel zoologisk trädgård istället :)
 


200 gr smör
1 påse santa maria pepparkakskrydda
1½ dl farinsocker
1 dl strösocker
0,75 dl ljus sirap
2 tsk bikarbonat
1 ägg
½ dl kallt vatten
½ dl pofiber
9 dl finax röd mjölmix

Smält smöret, häll i pepparkakskryddorna. (förhöjer smaken om de värms upp)
Blanda farin, socker, bikarbonat
häll över smörblandningen
tillsätt sirap, ägget, pofiber och hälften av mjölet
kör i maskin
tillsätt resten av mjölet och till sist vattnet
kör i maskin en stund
degen kan kännas lite kladdig, men den sätter sig under natten
Täck med plast och förvara i kyl till dagen efter
Knåda degen, tillsätt ev extra mjöl och baka ut till pepparkakor

Grädda i 200* ca 5-7 min, mitt i ugnen


                                     
Dessa roliga formar och många fler hittar du hos Roligare Bakning Tack Hanna!

 





4 kommentarer:

  1. Så fint det blev i den snygga kakburken! Ser gott ut =)

    SvaraRadera
  2. Hej! Sugen på att prova detta recept nästa vecka. När jag gjort glutenfria så blir de dels väldigt bleka och sen blir de aldrig sådär hårda, utan sega :(
    Men jag har en fråga - när du skriver att man ska köra degen i maskin, vet du om det funkar i en typ Kitchen Aid?

    SvaraRadera
  3. det var dom godaste pepparkakorna jaga har ätit men hade inget profiber hemma men de blev jätte goda och möra älskar receptet tusen tack

    SvaraRadera
  4. Testade receptet idag :) Dom blev riktigt goda!! :) ... men mina blev rätt luftiga och inte så hårda som vanliga pepparkakor. Tack för receptet :)

    SvaraRadera