Denna supersmarriga citronkladdkaka kan jag verkligen rekommendera. Frisk och fräsch i smaken!
225 gr smör
1 (stor) citron
3 ägg
3 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
2,75 dl glutenfri mjölmix alt samma mängd vanligt mjöl
Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst
Riv citronskalet i smeten och tillsätt även saften från citronen.
Blanda i smöret och till sist mjöl och vaniljsocker. Rör till slät smet.
Spänn fast ett bakpapper i botten på en springform smörj och bröa med (glutenfritt) ströbröd.
Grädda i 150* ca 45 min, i nedre delen av ugnen, den ska vara lite kladdig när den tas ut.
Låt kakan svalna/kallna helt.
Jag gillar kombinationen citron och vit choklad, så jag gjorde en snabbvariant av chokladmousse och serverade till.
Vispa 2,5 dl grädde till ganska fast konsistens. Smält 100 gr vit choklad över vattenbad och låt svalna lite. Vänd ner det i den vispade grädde och vispa till fast konsistens, låt stå i kyl en stund innan servering.
Sikta över florsocker på kakan innan servering och garnerna med citronskivor.
Denna månad är temat citrus hos Söta saker och då får denna citronkladdkaka bli mitt bidrag.
Mmmmm.... citron!
SvaraRaderaMums vad gott =)
SvaraRadera