söndag 5 april 2020

Kolagömmor

Alltså, vissa sorters kakor måste förvaras i en burk med hänglås på... Dessa kolagömmor är helt klart en sån sort! En blandning av sött, salt och choklad, behöver nog inte säga så mycket mer än att de nästan är onödigt goda! :)

Till 20 st:
125 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
1,5 dl ljust muscovadosocker
1 ägg
3,5 dl finax röda mjölmix (alt samma mängd vanligt mjöl om du inte bakar glutenfritt)
2 tsk fiberhusk (behövs inte om du använder vanligt mjöl)
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk snabbmarsanpulver (kan ev uteslutas)

Fyllning
1 burk dulce de leche

Garnering
120 gr mörk choklad
flingsalt

Vispa ihop smör och sockret
Tillsätt övriga ingredienser, vispa ihop till en deg.
Låt stå kallt en liten stund
Forma bollar och lägg i aluminumformar.
Grädda i 175 *, mitt i ugnen i ca 12 min.
Låt svalna lite
Fyll sedan gropen med en rejäl klick dulce de leche.
Låt kakorna kallna helt.
Smält chokladen över vattenbad och häll över kolan. Strössla på flingsalt.
Ställ i kylen så de blir helt kalla innan de ska ätas så lossnar de fint ur formen.





I dessa tider får man inte glömma att njuta lite extra av det goda här i livet. Var rädda om er!  Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar