tisdag 18 maj 2010

Smulpaj med rabarber

Är det inte försommarkänslor ute får man se till att det blir det på fikabordet!
Årets första, men garanterat inte den sista, rabarberpajen har jag bakat idag. En enkel smidig smulpaj, mmmums!

500 gr rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Smuldeg
1½ dl mjöl
1 dl havregryn
3 msk socker
125 kallt smör

Lägg rabarberbitar i en smord form
Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarberna.

Blanda mjöl, havregryn och socker.
Skiva i smöret och nyp ihop till en deg.

Fördela över rabarberna

Grädda i 175* i ca 25 min till den blir så där härligt gyllenbrun.

Låt svalna lite innan den serveras med lättvispad grädde eller vaniljsås.

Jag brukar ha jordgubbar i för att lyxa till den lite, men idag fick det bli jordgubbssmak på grädden. Sååå mumsigt!

2 kommentarer:

  1. Men åååh, så gott!! Får nog på allvar bege mig till min pappa och norpa några av hans rabarber snart ;-) Vill ha rabarberpaj (eller kräm) nu på bums!!

    SvaraRadera
  2. Kan säga som så, att formen blev renskrapad ganska omgående :) Blir mycket rabarber i bakverken en tid framöver, är ju sååå gott!

    SvaraRadera