125 gr smör
2 dl socker
2 ägg
4½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1 dl lemon curd
ca 12 jordgubbar
ev några droppar jordgubbsessens (kan behövas nu innan jordgubbarna fått den där goda smaken..)
Vispa smör och socker
Tillsätt äggen, ett i taget och rör lite mellan
Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner dessa växelvis med mjölken i smeten.
Tillsätt lemon curd
Fördela smeten i formar
Dela jordgubbarna i fjärdedelar och tryck ner i smeten.
Grädda i 200* 15-20 min, mitt i ugnen.
Visst var formarna söta? Riktigt mycket sommarkänsla över dem tycker jag!
Jättesöta och somriga formar =) Passar perfekt till jordgubbsmuffins som låter såå gott!!
SvaraRaderaGäller att ta till vara dessa underbara jordgubbar när de äntligen är här! :)
SvaraRaderaBlev väldigt nöjd över formarna, så det blir nog till att köpa ett omgångar till ;)
Låter smarrigt. Jag längtar efter jordgubbssäsongen... Jag går och tittat i jordgubbslanden och hoppas att de små karten ska bli röda snart.
SvaraRaderaFormarna är underbara.
Kram Erika
javisst är det underbart när jordgubbarna äntligen kommer!! Än så länge är de ju rätt smaklösa och svindyra!
SvaraRaderaTill nästa år ska jag plantera massvis med egna jordgubbar så man kan njuta ordentligt :)
må så gott! kram