fredag 12 oktober 2012

Glutenfria minttoppar

Detta är en av klassikerna i Sju sorters kakor, som jag gjort om till glutenfria.



Till ca 40 kakor
1 dl florsocker
200 gr smör
1 dl potatismjöl
4 dl glutenfri mjölmix (lailas blå hade jag)
½ dl pofiber

Garnering
75 gr marabou premium 70%
några droppar mintolja

Blanda socker, smör, de båda mjölsorterna och pofiber.
Rulla till små bollar som läggs på bakpapperklädd plåt.
Tryck till med ett finger så det blir en fördjupning i mitten.

Grädda i 175*, mitt i ugnen, i ca 10 min

Låt kakorna kallna

Smält chokladen över vattenbad, och tillsätt mintoljan.
Fyll fördjupningen på kakan med choklad och låt stelna.

1 kommentar:

  1. åh va goda de ser,skulle gärna ta en.aldrig smakat dessa fast de är klassiker.får nog ta och göra snart

    SvaraRadera