torsdag 14 februari 2013

Glutenfria panini

Idag fick mina små älsklingar nybakat bröd till frukost. Alltid uppskattat :)


jag såg ett recept på glutenfria panini som jag blev sugen på att testa. Lite omgjort från orginalet, men såhär gör du:

Till 6 stora panini/baguetter
8 dl finax röd mjölmix
1½ tsk salt
1 pkt jäst (50gr)
1 msk socker
3,25 dl ljummet vatten
2 msk rapsolja

Lös upp jästen i vatten och tillsätt socker
Blanda mjöl och salt och blanda ner i degvätskan
Kör med maskin och tillsätt under tiden oljan, lite i taget.

Låt jäsa i 30 min

Klicka ut degen i 6-8 högar på bakpapperklädd plåt. Degen är kladdig, men blöt händerna så går det forma till baguetter.
Skär några snitt med kniv, om man gör dem lite djupare än vad jag gjorde så öppnar de upp sig sådär fint :)
Pensla med uppvispat ägg
Grädda i 250*, mitt i ugnen ca 18 min  (sätt in en ugnsform med vatten i ugnen när du sätter in plåten så får de en fin härlig skorpa)


Servera nybakade, mmmums! :)

2 kommentarer:

  1. Hej Annica!

    Vilken härlig blogg du har :) Jag jobbar för receptsajten Hittarecept.se och jag såg att du har goda recept på din blogg :) Titta gärna förbi på vår sajt där du hittar tusentals recept från svenska bloggar och sajter. Kolla också på ”Matbloggstoppen" http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen.

    Vill du vara med och få dina recept visade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

    Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta!

    Med vänliga hälsningar,

    Emilie
    Hittarecept.se/

    SvaraRadera