söndag 2 mars 2014

Favorit i repris... Semlecupcakes

Igår fyllde min mamma år, och då bakade jag dessa semlecupcakes till kalaset. Lite lagom storlek och inte så "tungt" som vanliga semlor,  passade bra efter den suveränt goda maten!

Har tidigare publicerat receptet men efter stor efterfrågan kommer det här igen:

100 gr smör
1 dl vaniljyoghurt
4 ägg
3 dl socker
4 dl glutenfritt mjöl (finax röda) alt samma mängd vanligt mjöl.
2½ tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
en gnutta salt

Smält smöret, låt svalna lite och tillsätt yoghurten
Vispa ägg och socker fluffigt, tillsättt smörblandningen
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Fördela i formar. Fyll inte formarna mer än ca 60%, för då pöser det över..
Grädda i 200* i mitten ca 15-20 min beroende på storleken på muffinsen. jag gjorde mittemellanstorlek, då räckte det med 15 min och blev 24 st.
Låt kallna helt.

Skär av ett lock
Gör ett hål i muffinsen och gröp ur och lägg det i en skål
Riv mandelmassa (till 15 st tog jag 150-175 gr)
Tillsätt ett par, tre tsk ovispad grädde och gojsa ihop med en gaffel
Tillsätt ev mer grädde så det blir bra krämig konsistens på fyllningen.
Lägg i en klick i varje muffins.
Spritsa vispad grädde på och snygga till locken och lägg på.
Dagen till ära pimpade jag dem med rosa pärlor med :)

 
 

Stort Grattis älskade mamma på födelsedagen!

2 kommentarer:

  1. Hej jag tänkte göra en tårta med ett lager chokladfluff o ett med hallonmousse, hittade bara på jordhubbsmouse här, funkar det att bara byta bären i receptet tror du? Hade tänkt täcka tårtan m smörkräm. Vad tror du? Blir det för mycket? Passar det ihop? Det är familjens olika viljor, kan det bli ennbra tårta tro... :-)

    SvaraRadera
  2. Det ser mumsigt ut, tack rör att du delar med dig av dina recept.

    SvaraRadera