onsdag 7 november 2018

Daimkladdkaka

Idag är det ju kladdkakans dag, så då fick familjen fika på denna daimkladdkaka. Denna kladdkaka är en favorit både hemma och på fiket. 😋

Smält 150 gr smör och låt svalna lite.
Vispa 3 ägg med 3 dl socker och 1,5dl ljust muscovadosocker för hand.
Blanda 2,25 dl (glutenfritt) mjöl, 4 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker och en gnutta salt och vänd ner i smeten. Tillsätt smöret och vispa ihop till en jämn smet.
Bakplåtspapper i botten på en springform, smörj och bröa med kokos.
Grädda i 150 gr ca 30 min.
Hacka 2 dubbeldaim och lägg på den varma kakan.
Kladdkakor smakar ju bäst dagen efter så låt den stå i kylen och servera med grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar