torsdag 1 november 2018

Glutenfria pepparkaksrutor med apelsinglasyr och kokos

Vi fortsätter väl på pepparkakstemat, även om det är ett tag kvar till jul :)

Jag gillar ju när rutorna blir härligt höga, så till en långpanna använde jag:

300 gr smör
6 ägg
5 dl socker
7 dl finax röda mjöl
1 liten påse pepparkakskryddor (santa maria, 18 gram)
3 tsk bakpulver
en gnutta salt
1½ msk snabbmarsanpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl grädde (alt mjölk)

Smält smöret och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Tillsätt grädden/mjölken i smöret och vänd ner i smeten.

Häll upp i smord långpanna och grädda i 180 gr i ca 22 min.
Låt svalna helt.

Till glasyren:
100 gr smör
6 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Rivet skal och saften från lite mer än en ½ apelsin
nån msk vatten.
Smält smöret och tillsätt de övriga ingredienserna. Anpassa vätskemängden så att glasyren blir i bredbart skick.
Bred på kakan och strö över kokos och lite mer rivet apelsinskal.

Låt glasyren stelna och skär i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar