söndag 17 november 2019

Blåbärsmuffins med vit choklad och citron

Dottern tyckte vi skulle baka nåt smarrigt såhär på söndagskvällen, och inte säger man nej till det.🙂 Resultat blev dessa blåbärsmuffind med vit choklad och citron. Doftade helt ljuvligt kan man säga!




Vi gjorde en stor sats, och det blev 25 st.
200 gr smör
4 dl mjölk
4 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
8 dl glutenfri mjölmix, finax röda
4 tsk bakpulver
3 msk snabbmarsanpulver
Lite salt
Rivet skal och saft från 1 citron
170 gr vit choklad
2 dl blåbär (jag hade frysta)
Lite potatismjöl

Smält smöret, låt svalna lite och tillsätt mjölken.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med smörblandningen i äggsmeten.
Rör till slät smet, fördela i muffinsformar som står i en muffinsplåt.
Strö lite potatismjöl över blåbären .
Hacka chokladen grovt och lägg en rågad tsk på varje muffins. Lägg på några blåbär. Tryck ner lite grann.
Grädda mitt i ugnen i 200 gr i ca 17 min.
Pudra över lite florsocker vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar