Idag är det min födelsedag. Inte mycket att fira egentligen, har fyllt 25 så många gånger nu att jag tappat räkningen.. ;) Hur som helst är det ju i allafall en väldigt bra anledning till att äta cupcakes till fikat!
Två olika sorter får det bli, dagen till ära..
Cupcake nr 1:
Muffinsen är dessa Muffins med mango, hallon och vit choklad som jag bakade innan idag.
Frostingen består av
1 dl grädde
125 gr mascarponeost
1½ dl florsocker
100 gr smält vit choklad
några droppar hallonessens
Vispa grädden
Vispa ihop mascarponeost med florsocker
Tillsätt smält choklad och hallonessensen
Vispa ihop och spritsa/klicka på muffinsen
Eftersom jag ramlat och gjort mej illa i ena handen blev inte spritsningen så lyckad, inte smidigt med en hand precis.. Blommorna var de som blev över från helgens tårtor. Bra att ha lite sparat när man inte kan göra nya ;)
Cupcake nr två:
består av glutenfria chokladmuffins med nötchokladfyllning
Frostingen består av
1 dl grädde
125 gr mascarponeost
1½ dl florsocker med chokladsmak
1½ tsk kakao
Vispa grädden
Vispa ihop mascarponeost, florsocker och kakao.
Blanda ihop och spritsa/klicka på muffinsen.
Många cuppisar blev det :)
Grattis på födelsedagen! Fina cuppisar har du gjort, och speciellt de med choklad hade jag mer än gärna smakat på. :-)
SvaraRaderagrattis på födelsedagen! jag har kikat in här så många gånger att jag kände att det var dags att göra ett avtryck nu ;)
SvaraRaderaGrattis igen =)!
SvaraRaderaSå fina så! Kan man inte tro att du har gjort med en hand.
Ha en härlig fika med nära o kära.
Gratulerar på 25-årsdagen då :) De ser supergoda ut, mascarpone och hallon låter smarr!
SvaraRaderaGrattis! Vi är visst lika gamla ;-)
SvaraRaderaSå fina (och säkert supergoda!) cuppisar du firar med!
grattis!!! du har ju gjort superfina godsaker att fira med :)
SvaraRaderaGrattis på födelsedagen
SvaraRaderaGrattis! Måste bara säga att jag är ett stort "fan" av din blogg. Jag har själv en dotter som är glutenintolerant och nu blev jag lite fundersam..man kan väl inte äta Geisha om man inte tål gluten?
SvaraRaderaTack snälla för alla grattis!
SvaraRaderafrida, det är alltid kul med avtryck! :)
Camilla, du har helt rätt, man kan inte äta geisha som glutenintolerant! Det var jag som var lite bekväm och kallade fyllningen för geisha, då chokladen jag använde, som var glutenfri, var geishaliknande i smaken men hette ett tyskt namn som säkert är okänd för de flesta :) Ska genast ändra på detta.
Grattis på födelsedagen i efterhand. Vilka fina cupcakes du gjort och de låter väldigt goda också.
SvaraRaderaTack tack Erika!
SvaraRaderaDe med mango, hallon och vit choklad blev väldigt goda :)
Åh, vad fina <3
SvaraRaderaHar oxå gluten och skulle vilja göra de "ljusa" och undrar om du har receptet på själva "kaksmeten" oxå?
Vore jätte snällt om du ville hjälpa mig...
Ha en bra dag... Karoline
Tack Karoline! :)
SvaraRaderaOm du klickar på länken (visar sig om du håller över muffins med hallon och mango) så kommer du till recepet :)