Månadens sötsak hos Söta saker denna månad har temat Frukt. Mitt bidrag blir denna krämiga paj med blandade citrusfrukter. Min är glutenfri, men den går ju att göra med vanligt mjöl om man önskar
Glutenfri krämig citruspaj
Pajdegen
3 dl Finax fin mjölmix
1 tsk pofiber
125 gr smör
2 msk socker
1 äggula
Blanda mjölmix, pofiber och socker.
Tärna smöret och hacka ihop med mjölblandningen.
Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut i pajform och låt stå kallt i 30 min.
om du vill göra den med vanligt mjöl behövs inget pofiber.
Fyllning
3 ägg
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 msk glutenfritt mjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och saften av 1 lime, ½ citron och ½ apelsin
Vispa ägg och socker
Rör i övriga ingredienser
Häll smeten i pajformen
Grädda i nedre delen av ugnen i 200* ca 30 min. För att inte pajen ska bli för brun i färgen, så sänk temperaturen sista 10 min till ca 175* och täck med aluminiumfolie. Jag lät sedan pajen stå kvar i den avstängda ugnen en stund med luckan lite på glänt för att den skulle stanna helt.
Låt stå kallt över natten, så blir den ännu godare i smaken.
Garnera med skivor av citrusfrukter och florsocker
Servera ihop med en klick grädde.
Så gott :-)
SvaraRaderaÅh vad gott!
SvaraRaderaSmarrigt! Fräscht, gott och fint med lime, tycker jag.
SvaraRaderaTack Linda, Lisa och Cecilia!
SvaraRaderakan säga att den var nästan ännu godare dag 2.. eller dag tre rättare sagt, bakade den i fredags och åt av den gång nummer 2 i söndags.. :)
Så gott, har gjort med färsk vaniljstång i stället för vaniljsocker!! Tack:)))
SvaraRaderaVad kul att höra att du oxå gillade den Maria! Låter väldigt gott att ha i vanlijstång, nåt jag får testa nästa gång :)
SvaraRaderafräscht och gott :)
SvaraRaderafräscht och gott :)
SvaraRaderaMums, vad gott det ser ut.
SvaraRaderaTack Karin och Erika! :)
SvaraRaderaÅh, så gott!
SvaraRaderatack Sandra :)
SvaraRadera