I det senaste numret av tidningen Hembakat är det en artikel om killarna som har Cupcake Sthlm. Tänk er ett café med bara cupcakes! Vilken dröm att få jobba där!! :)
Blev sugen på att testa deras reecept på Black Mamba-cupcakes, som är fulla med lakritssmak.
Jag ville dock inte göra så stor laddning som deras recept, så jag gjorde om det lite, till ca hälften, och bytte ut det vanliga mjölet mot glutenfritt.
Till ca 15 mellanstora:
3½ dl glutenfri fin mjölmix (finax)
en knapp tsk salt
1 tsk bakpulver
85 gr rumsvarmt smör
2½ dl socker
2 ägg
½ tsk vaniljsocker
1,25 dl filmjölk
2,5 tsk lakritspasta
svart hushållsfärg
Sikta mjölet och blanda de torra ingredienserna i en bunke
Vispa socker och smör poröst. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan
Vänd ner i mjölblandningen
Tillsätt vaniljsockret
Blanda i filmjölken och smaka sedan av smeten med lakritspasta. Jag hade i ca 2,5 tsk.
Färga sedan smeten mörkgrå med svart hushållsfärg. Jag var lite för försiktig såg jag sen när de gräddats, för de blev inte riktigt så svarta som i tidningen.
Häll upp i formar och grädda mitt i ugnen i 175* ca 15 min.
Lakritsfrosting
3 msk osaltat smör
225 gr philadelfiaost
5 dl florsocker
1 citron, saften av
½ tsk vaniljsocker
lakritspasta
svart hushållsfärg
Blanda florsocker, philadelfiaost och smör. Vispa på låg hastighet
smaka av med citron, lakritspasta och vanilj.
Tillsätt svart färg och vispa på hög hastighet till det blir fluffigt
Spritsa på cupcakesen
jag halverade även receptet som stod i tidningen, men fick tillsätta en hel del extra florsocker för att få den i spritskonsistens. Vill man ha en lösare frosting räcker det nog med de 5 dl som halva receptet blev..
Blommorna är gjorda i svart marsipan, turkous sp.
Idag ska vi ha kalas för båda killarna som fyllt ganska nyligen. Jag ska chocka gästerna med att inte ha tårta! :)
Tror dock de blir nöjda ändå, förutom dessa cupcakes kommer det att finnas både en jordgubbscheesecake och och en halloncheesecake :)
Gott!
SvaraRaderaDetta måste jag testa, jag som älskar lakrits.
SvaraRaderaSå tokgott :-)
SvaraRaderaTack Jen, Toz och Linda!
SvaraRaderaDe blev väldigt smarriga, lagom lakritssmak och absoult något jag kommer att baka igen! :)
Mycket snyggare än dom i tidningsreportaget!! :)
SvaraRaderaVart du köpte lakritspastan? Jag blev så nyfiken på dessa. De var ju ur vackra. Gjorde du även den lilla turkosa blomman eller köpte du den färdig? I så fall var?
SvaraRaderaTusen TACK Jenny och Anna-Karin! :)
SvaraRaderaAnna-Karin jag köpte lakritspastan hos Strössel och annat (se mina länkar)
Blommorna har jag gjort. Svart marsipan, turkous sp. Kavlade med en mönsterkavel innan jag tryckte ut småblommorna.
åh tack det ska jag kolla=). har du små formar då som är så små blommor? Måste leta upp...jag vill GÖÖÖÖRA NUUUU ;)
SvaraRaderaAnna-Karin, det är utstickare som ska sitta på en ejector jag använder till de små blommorna.
SvaraRaderaLycka till med bakningen! :)