söndag 17 juli 2011

Jordgubbscheesecake -glutenfri-

Man måste ju passa på att njuta av jordgubbar så länge de är fina! Denna cheesecake blev underbart frisk i smaken med massvis härlig jordgubbssmak. :)



12 glutenfria digestivekex
75 gr smör

Smält smöret
Krossa kexen och blanda med smöret
sätt fast ett bakpapper i botten på en springform med löstagbarbotten och tryck ut smeten i

200 gr philadelfiaost
350 gr jordgubbar
1½ dl socker
3 dl grädde
4 tsk gelatinpulver
200 gr jordgubbar, delat i bitar

Mixa 350 gr jordgubbar och sockret
Ta ca 1 dl av jordgubbsmixen och värm i en kastrull, tillsätt gelatinpulvret. Blanda tillbaka i resterande jordgubbsmix.
Vispa grädden
Blanda ner philadelfiaosten i jordgubbsmixen. Tillsätt den vispade grädden och vänd försiktigt ihop till en rosa smet
Dela 200 gr jordgubbar i små bitar och vänd ner i smeten
Häll smeten i formen och jämna till

Ställ i frys minst 5 timmar
Ta ut ca 40 min innan den ska serveras och garnerna med jordgubbar.


På kalaset hade vi även en halloncheesecake med vit choklad.. även den väldigt smarrig :) recept kommer inom kort.

3 kommentarer:

  1. Cheesecake är ju så gott och självklart vill man njuta av jordgubbarna så länge man kan. Tyvärr ger vårt jordgubbsland inte längre några jordgubbar men det säljs fortfarande fina jordgubbar som vi njuter av emellanåt.

    SvaraRadera
  2. Är så tacksam över dina härliga glutenfria recept då jag då o då behöver ha det på menyn hemma. Så min fina vän L oxå kan äta gott gott när hon gästar mig. /Jonna

    SvaraRadera
  3. Erika, visst är det gott med cheesecake! Borde man göra oftare egentligen! :)
    Synd att jordgubbsäsongen är relativt kort, och frysta är ju inte riktigt samma sak.

    Jonna, Tusen tack för de snälla orden! Är glad att mina recept kommer till användning! :)

    SvaraRadera