Jag älskar pannacotta!
Denna somriga variant med jordgubbar, smultron och vit choklad hamnar högt upp på topplistan över de olika jag gjort/smakat! Den blir rätt söt, så man bör nog inte göra för stora portioner... :)
till 4-6 portioner pannacotta:
2½ dl vispgrädde
0,75 dl gelesocker multi
½ vaniljstång
150 gr blandade sommarbär, jag tog 100 gr jordgubbar och 50 gr smultron
Koka upp grädden, sockret och vaniljstång (skrapa ur fröna, men låt även stången vara med under kokningen)
Mixa bären. Ta ur vaniljstången och blanda ner bärpurén i grädden.
Häll upp i portionsformar och låt stå i kyl ca 3 timmar
Vit chokladganache
½ dl grädde
100 gr vit choklad
Hacka chokladen och lägg i en bunke
Värm upp grädden och häll över chokladen
Rör tills chokladen smält
Bred ut på pannacottan och ställ in i kylen ½-1 timme
Smultronsås
1 dl vatten
2 msk socker
½ -1 dl smultron
Mosa ca hälften av smultronen
Koka upp vatten, socker och smultronpurén
låt koka ca 5 min och ta av från plattan
Tillsätt de hela smultronen
Låt kallna
Häll på pannacottan innan den ska serveras
Månadens tema hos Söta saker är rosa, och då passar ju min pannacotta bra
Så gott det låter :-)
SvaraRaderaDet ser otroligt gott ut!!
SvaraRaderaDet måste jag verkligen testa :)
Var har du hittat de coola glasen? :D
SvaraRaderaTack Linda och Veronica!
SvaraRaderamilla, kommer inte riktigt ihåg, köpte dem i vintras, men det kan varit cervera :)
Mmmm låter gott! Fräckt att glasen lutar! :o)
SvaraRaderasv: ja det är gott med kanelbullar, dock gillar jag vanilj bäst ;)
SvaraRaderaTack Carina!
SvaraRaderaja det vill nog till att man är stadig på handen om det är nåt mer flytande i glasen.. ;)
Bullmamma, vaniljbullar är ju oxå väldigt gott! :)
Vilka härliga portionsskålar! Innehållet låter dessutom ljuvligt gott!
SvaraRaderaTack Ann-Sofi! :)
SvaraRaderaVäldigt somrigt och gott!