fredag 16 december 2011

Chokladtryffel med chili

Julgodis med lite sting i, mumsfilibabba :)


1 dl grädde
200 gr mörk choklad, minst 70%
1 tsk flytande honung
1 tsk råsocker
1 bit av en chilifrukt, ett par cm blir lagom, vill man ha extra mycket chilismak är det bara att ta mer.
30 gr smör

Lägg grädde, honung och socker i en kastrull
Hacka chilin i bitar och lägg i grädden
Låt koka upp, och ta av från plattan, låt stå och dra i ca 10 min.
Hacka chokladen och lägg i värmetålig bunke
Koka upp grädden igen, sila den och häll över chokladen. Rör tills den smält
Klicka i smöret och rör tills det smält.
Ställ i kyl i ca 1 timme
Rulla till bollar och vänd runt i kakao

5 kommentarer:

  1. Vad spännande med chili i! Men det låter gott!

    SvaraRadera
  2. Det här låter väldigt gott, jag får nog ta och låna receptet!

    SvaraRadera
  3. Ser gott ut! Spännande med chili. :o)

    SvaraRadera
  4. Choklad & chili är ju alltid en god kombination, så kan tänka mig att dessa är ljuvliga!

    SvaraRadera
  5. Tack tack!
    de här blev supergoda! Lite lagom sting i! :)

    SvaraRadera