Julgodis med lite sting i, mumsfilibabba :)
1 dl grädde
200 gr mörk choklad, minst 70%
1 tsk flytande honung
1 tsk råsocker
1 bit av en chilifrukt, ett par cm blir lagom, vill man ha extra mycket chilismak är det bara att ta mer.
30 gr smör
Lägg grädde, honung och socker i en kastrull
Hacka chilin i bitar och lägg i grädden
Låt koka upp, och ta av från plattan, låt stå och dra i ca 10 min.
Hacka chokladen och lägg i värmetålig bunke
Koka upp grädden igen, sila den och häll över chokladen. Rör tills den smält
Klicka i smöret och rör tills det smält.
Ställ i kyl i ca 1 timme
Rulla till bollar och vänd runt i kakao
Vad spännande med chili i! Men det låter gott!
SvaraRaderaDet här låter väldigt gott, jag får nog ta och låna receptet!
SvaraRaderaSer gott ut! Spännande med chili. :o)
SvaraRaderaChoklad & chili är ju alltid en god kombination, så kan tänka mig att dessa är ljuvliga!
SvaraRaderaTack tack!
SvaraRaderade här blev supergoda! Lite lagom sting i! :)