måndag 26 december 2011
Snickersrutor
Julen är ju snart över för denna gång, men för den sakens skull kan man ju njuta av hemmagjort godis, eller hur? :)
Detta recept på snickers fick jag av en kollega. Hann inte göra dem innan jul, men det går ju (kanske) spara de jag gjort idag till nyår istället..
1 burk jordnötssmör
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
7-8 dl cornflakes
1 dl cocosflingor
150 gr mjölkchoklad
Smält samman jordnötssmör, socker, sirap och vaniljsocker i en kastrull.
Blanda i cocos och cornflakes
Bred ut på bakplåtspapper
Smält chokladen över vattenbad och bred på
Låt kallna i kyl innan den skärs i bitar
Ett litet OBS! Om du ska göra dem glutenfria, tänk på att det inte är alla sorters cornflakes som är glutenfria. Kellog´s tex funkar inte, men däremot så har änglamark cornflakes som t om är märkta som glutenfria :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mums vad det ser gott ut! Har också hittat några nya recept på julgodis som jag skulle vilja pröva, tror faktiskt också det får bli lite nyårsgodis här med. :)
SvaraRaderaDe ser väldigt goda ut, Snickers som är så gott! Och det finns väl alltid anledning till att äta hembakt godis ;-)
SvaraRaderaSer jätte gott ut! Att hitta på julgodis är ju lixom en sport! Hihi som Tove skrev så kanske det blir några nyårskarameller ;-)
SvaraRaderaKramkram
Dessa ska jag helt klart testa. Är glutenintolerant och dessa kan säkert bli en favorit. verkar ju lätta också!
SvaraRaderaTack Tove, Linda, vardaxlyx och Emelie!
SvaraRaderade här var supersmidiga att göra och väldigt smarriga! :)
Jag kör dethär receptet fast jag kör med Rice Crispies istället för Corn Flakes och så utan kokos.
SvaraRaderaDessutom har jag i en 2-3 dl jordnötter i själva smeten och häller sen någon näve ovanpå och trycker till lite ätt innan chokladen hälls på.
Det blir skitsnyggt och mer "äkta" liksom.
Jag gjorde en hel plåt till jul och det tog slut på mindre än en kväll.
Nu har jag oxå testat, med glutenfria cornflakes o även hela jordnötter i som Miku tipsade om. Supergott, vi åt så d knastra om oss. Ganska sött dock, man blir lätt lite übersliskig om man äter för många bitar. Kommer absolut att göra d här igen, tex till jul. Tänkte skära riktigt små bitar o doppa dom i mörk choklad.
SvaraRaderaTack för receptet!
Gör de här för, ja vad kan det vara.... Tredje året i rad. Alla i familjen ÄLSKAR dom :D
SvaraRadera