Kärleksmums är en av favoriterna på kakfatet här hemma, och det är ju så smidigt att göra dem på långpanna :)
Att göra dem som muffins funkade ju alldeles utmärkt det med och blev väldigt gott!
Till ca 15 st
2 ägg
3 dl socker
150 gr smält smör
1,5 dl vaniljyoghurt (det går att ha mjölk i men jag tycker det blir saftigare muffins med yoghurt)
2 msk kaffe
4½ dl glutenfri mjölmix (finax röda) alt samma mängd vanligt mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
2 msk kakao
Vispa ägg och socker
Smält smöret, låt svalna lite och tillsätt yoghurten och kaffet
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med smörblandningen i äggsmeten
Fördela i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 175* i ca 15 min
Gör under tiden glasyren:
100 gr smör
1,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4,25 dl florsocker
2 msk kallt kaffe
2 tsk snabbkaffepulver
Smält smöret och tillsätt de övriga ingredienserna
Låt sjuda några minuter tills den börjar tjockna
Bred på de varma muffinsen och stö över kokos och nåt fint strössel :)
Har också gjort kärleksmums i muffinformat, perfekt om man vill ha något som redan är i en-portionsformat!
SvaraRaderaDet måste jag också testa
SvaraRadera