torsdag 7 mars 2013

Kladdkaka a´la LCHF med citron



200 gr smör
100 gr marabou premium 70%
100 gr marabou premium lemon 70%
4 ägg
1 dl stevia strö
1 tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker utan äkta vaniljpulver..)

Smält smöret, tillsätt hackad choklad och smält ner i
Vispa ägg, stevia och vaniljpulver till fluffig konsistens
Tillsätt smörblandningen och vispa ihop till krämig smet

Spänn fast ett bakpapper i botten på en springform, Smörj och "bröa" med kakao.
Häll i smetén
Grädda i 200* ca 8-9 min

Låt kallna några timmar (eller till dagen efter)
Serveras med en klick vispad grädde
garnera med citronskiva och citronskal

 
kakan blev lite som tryffel i konsistensen och väldigt smarrig! :)

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag fullkomligt älskar dina recept och kollar flera gånger i veckan om något nytt smarrigt kommit in! :)
    Undrar om man kan byta ut strösocker mot Stevia rakt av eller blir det till att räkna om på något sätt då?

    SvaraRadera
  2. Tusen Tack för de fina orden Lillmej!! Det värmer med sån fin respons!
    man byter rakt av strösocker mot stevia

    SvaraRadera