torsdag 5 maj 2011

Våriga Nougatcupcakes

Jag älskar verkligen nougat, och dessa cuppisar fick mycket smak av denna underbara ingrediens :)


16 st nougatmuffins:
150 gr smör
2 dl socker
½ dl ljust muscovadosocker
2 ägg
2,5 dl glutenfri mjölmix, alternativt vanligt mjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl gräddfil
75 gr nougat

Vispa smör och socker
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Tillsätt gräddfilen och nougaten som är delad i ganska små bitar.

Klicka ut smeten i formar och grädda i 200* ca 15 min.

Frostingen gjorde jag såhär:
1 dl vispgrädde
125 gr mascarponeost
1½ dl florsocker
50 gr nougat
några droppar moccaessens

Vispa grädden
vispa ihop ost och florsocker, tillsätt finhackad nougat och moccaessens, blanda ihop med grädden.
Frostingen blev hur god som helst, påminnde om GB´s nougatcrispglass som fanns när man var liten.. Mmmums! :)

6 kommentarer:

  1. Jo, tror absolut de var goda! Nougat är ju så gott. Och fint blev det med vårblommorna.

    SvaraRadera
  2. Tack Tove!
    Tur jag fick några över, kan mycket väl tänkas det blir ett par nougatcuppisar till fredagsfikat :)

    SvaraRadera
  3. Vilka snygga blommor! Låter otroligt gott med nogat. :-)

    SvaraRadera
  4. Så fina, låter supergott med nougat i

    SvaraRadera
  5. Låter riktigt gott med nougat!!

    SvaraRadera
  6. Tack Erika, Linda och sana!

    Det blev otroligt gott med nouat. Frostingen var det godaste jag ätit, så dessa kommer jag garanterat göra igen! :)

    SvaraRadera