tisdag 5 juli 2011

Kärleksmums med toblerone

Kärleksmums är ju en kaka som finns i flera olika varianter. Den som jag har bakat idag kommer nog bli en ny favorit här hemma :)
Själva grundreceptet är hämtat ur min "bakbibel" Leilas A piece of cake, men jag har gjort om den till glutenfri och toblerone istället för mörk choklad.


5 ägg
4 dl socker
4½ glutenfri mjölmix (lailas blå hade jag)
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
1 krm salt
300 gr smör
2 dl vatten
150 gr toblerone

Smält smör och låt svalna lite
Vispa ägg och socker poröst
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Tillsätt det smälta smöret och vattnet

Häll upp i en smord och bröad långpanna (alt bakpapperklädd)
Grovhacka toblerone och strö över
Gräddda mitt i ugnen i 200* ca 15 min. Stickan ska vara lite kladdig
Låt svalna

Chokladglasyr
2 dl vispgrädde
2 msk starkt kaffe
150 gr mörk choklad
50 gr toblerone

Koka upp grädden, tillsätt kaffet
låt svalna något, innan den finhckade chokladen smälts ner i
bred på kakan och strö över kokosflingor och/eller strössel
kokosflingor

Låt glasyren stelna innan den skärs i bitar.

7 kommentarer:

  1. Det låter så gott med toblerone i. Måste baka mer med choklad känner jag nu genast.

    SvaraRadera
  2. Kul med Toblerone i men framför allt roligt att du gjorde den glutenfri. Vet nån som jag ska tipsa om det här receptet.

    SvaraRadera
  3. Så gott med toblerone i!! Är så glad att tobleronen är glutenfri, det är verkligen en av mina favoriter som jag inte skulle vilja vara utan.

    SvaraRadera
  4. Det låter verkligen hur gott som helst!! Mums! :)

    SvaraRadera
  5. Tack Erika, Johan, Therése och Pernilla!

    Erika, jag har nog lite brist på fantasi för jag bakar nästan aldrig utan choklad... hmm :)

    Johan, härligt att höra att mina recept kan komma till användning :)

    Therése, ja det är väldigt tur att toblerone är glutenfri, min son älskar denna choklad!

    Pernilla, kan säga att den blev otroligt god :) Rekommenderas!

    SvaraRadera
  6. En ny sajt om spannmålet och moderna sjukdomar har öppnat.

    http://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/03/gluten-kallan-till-vara-moderna.html

    SvaraRadera
  7. Låter spännande Micke!
    Bra att upplysa alla om kostens betydelse för hälsan!

    SvaraRadera