onsdag 30 november 2011
Vit chokladtryffel med touch av champagne
Vit chokladtryffel med champagnesmak, lite lagom lyxig såhär en onsdagkväll :)
3/4 dl vispgrädde
200 gr vit choklad
1 tsk champagneessens
riven vit choklad att rulla dem i
Koka upp grädden
Sänk värmen, tillsätt hackad choklad och rör tills den smält
Ta av från plattan, tillsätt smakessensen.
Ställ i kyl ett par timmar så att den blir formbar
Rulla till bollar, vänd i riven choklad
Ställ i kyl tills de ska avnjutas
Om du ska göra en snölykta är tipset att använda ett batteridrivet värmeljus, annars blir nog tryffeln inte långvarig... :-)
Denna månad är temat vinter hos Söta saker så min snölykta med vit chokladtryffel kan väl passa bra.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ser underbart ut :)
SvaraRaderaEn sådan skulle man haft...
Dom ser väldigt goda ut!!!
SvaraRaderaLåter både gott och lyxigt! Och vad fint det blev med lyktan!
SvaraRaderaVad fint! Låter gott också :)
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaDem ser farligt goda ute.
Kramkram
Jag dööör, så fint!!!
SvaraRaderaVa fint!!
SvaraRaderasåå gulligt med en liten snöbollslyckta.. Låter spännande med champange
SvaraRaderaVad COOLT med ljus under!!Innovativt.
SvaraRaderaTack tack för alla fina kommentarer!
SvaraRaderaEn sån här snölykta ska jag garanterat ha på gottebordet i jul, väldigt effektfullt med ljuset i :)
Låter hur gott som helst! Vill genast göra..
SvaraRaderaTack Cecilia!:)
SvaraRaderaWow så fint med lyktan! Och tryffeln låter god och lyxig.
SvaraRaderaHur fungerade det med värmeljus i? Vi ska ha dessert/godisbort nästa helg och det där såg ju hur sött som helst ut (och super-goda)!
SvaraRaderaKram
Evelina
Tack så mycket Tove och Evelina!
SvaraRaderaEvelina, det är ett värmeljus som går på batteri, annars skulle det nog smälta direkt :)
Ååh, vilken fin snölykta =)
SvaraRaderaTack så mycket Hanna! :)
SvaraRadera