onsdag 30 november 2011

Vit chokladtryffel med touch av champagne


Vit chokladtryffel med champagnesmak, lite lagom lyxig såhär en onsdagkväll :)

3/4 dl vispgrädde
200 gr vit choklad
1 tsk champagneessens

riven vit choklad att rulla dem i

Koka upp grädden
Sänk värmen, tillsätt hackad choklad och rör tills den smält
Ta av från plattan, tillsätt smakessensen.
Ställ i kyl ett par timmar så att den blir formbar
Rulla till bollar, vänd i riven choklad
Ställ i kyl tills de ska avnjutas
Om du ska göra en snölykta är tipset att använda ett batteridrivet värmeljus, annars blir nog tryffeln inte långvarig... :-)


Denna månad är temat vinter hos Söta saker så min snölykta med vit chokladtryffel kan väl passa bra.

17 kommentarer:

  1. Ser underbart ut :)
    En sådan skulle man haft...

    SvaraRadera
  2. Låter både gott och lyxigt! Och vad fint det blev med lyktan!

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Dem ser farligt goda ute.
    Kramkram

    SvaraRadera
  4. såå gulligt med en liten snöbollslyckta.. Låter spännande med champange

    SvaraRadera
  5. Vad COOLT med ljus under!!Innovativt.

    SvaraRadera
  6. Tack tack för alla fina kommentarer!

    En sån här snölykta ska jag garanterat ha på gottebordet i jul, väldigt effektfullt med ljuset i :)

    SvaraRadera
  7. Låter hur gott som helst! Vill genast göra..

    SvaraRadera
  8. Wow så fint med lyktan! Och tryffeln låter god och lyxig.

    SvaraRadera
  9. Hur fungerade det med värmeljus i? Vi ska ha dessert/godisbort nästa helg och det där såg ju hur sött som helst ut (och super-goda)!

    Kram
    Evelina

    SvaraRadera
  10. Tack så mycket Tove och Evelina!

    Evelina, det är ett värmeljus som går på batteri, annars skulle det nog smälta direkt :)

    SvaraRadera