tisdag 14 februari 2012

Kram på Alla Hjärtans Dag!

Bjuder mina kära på ett säkert kort idag, nämligen kladdkaka :)


Detta klassiska recept på kladdkaka kommer från min kompis Anna Eller rättare sagt hennes mamma Inger. Jag minns att hon bakade den när vi var små, och det är ett recept som jag gjort många gånger sen.
Nu gör jag ju den glutenfri men den blir lika god ändå. Idag toppade jag den med några noblesse för att lyxa till den.. Är det Alla Hjärtans Dag så är det ;)

100 gr smör
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1½ dl mjöl (alt glutenfri mjölmix, t ex lailas blå)
1½ tsk vaniljsocker

Smält smöret och låt svalna lite
Vispa ägg och socker
Blanda mjöl, kakao pch vaniljsocker och vänd ner
Tillsätt smöret och rör om
Häll upp i springform, som är klädd med bakpapper och grädda i 175* ca 35 min. Stickan ska vara nästan torr, kakan blir härligt kladdig.
Jag gjorde i tre lite mindre formar idag och då blir gräddningstiden lite kortare.

Om du lägger på ett par noblesse när kakan kommit ur ugnen, låter smälta och sedan brer på för du som sagt en lite lyxigare variant :)

Servera med en klick grädde och gärna jordgubbar. Mmmums! :)



Kram till er idag!

5 kommentarer:

  1. Kladdkaka går ju alltid hem!
    Trevlig alla hjärtans dag! =)

    SvaraRadera
  2. a de gjorde du rätt i,kladdkaka är ju supergott,min favo e med apelsintryffel över kladdkakan..mums nu blev man sugen igen,tur har man brownies i ugnen nu
    ha en fortsatt underbar alla hjärtans

    SvaraRadera
  3. Har aldrig riktigt lyckas med en kladdkaka för, men den här blev perfekt! Så ja, jag tvungen att göra en till direkt efter, den blev lika bra!

    SvaraRadera
  4. Tack flickor! :)

    Härligt att höra Evelina! Detta recept är ju hur smidigt som helst, coh väldigt gott! :)

    SvaraRadera