Dessa chokladcupcakes fick en härlig mustig chokladsmak, med touch av salt och pecan både i muffins och frosting. Trodde att barnen skulle tycka att det var för mycket "vuxensmak" med den mörka chokladen, men de mumsade i sig sina cuppisar med god aptit och lämnade inte en smula kvar :) Dekorerade med sockerpärlor och rosa glitter
Chokladmuffins med pecan, 12 st
100 gr smör
50 gr marabou premium cocoa sea salt pecan 70%
1 dl gräddfil
2 ägg
0,75 dl agave
2½ dl glutenfri mjölmix (finax orange) alt samma mängd vanligt mjöl
2 msk kakao
1 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smält smör Ta av från platten
Hacka chokladen och tillsätt i smöret, rör tills den smält
Låt svalna en stund och tillsätt sedan gräddfilen
Vispa ägg och agave fluffigt
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner
Tillsätt till sist smörblandningen och rör smeten slät
Klicka ut i formar och grädda i 225*, mitt i ugnen ca 15 min.
Krämig mörk chokladfrosting
1 dl grädde
1 knivsudd bakpulver
125 gr mascarponeost
2 dl florsocker
1 msk kakao
50 gr marabou premium cocoa sea salt pecan 70%
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna
Vispa grädde och bakpulver fast
Blanda mascarpone med florsocker, kakao och den smälta chokladen
Vänd ner i grädden och vispa på låg hastighet till det blir en fluffig frosting
Ha en riktig mysig fredagskväll!
Det är roligt att kombinera bakning med smaksatta chokladkakor - det ger ju lite mer möjlighet ett testa olika smaker!!
SvaraRaderaJa precis Emma, man kommer långt på ett bra grundrecept som man kan variera med olika chokladsmaker varje gång :)
SvaraRaderaMUMS!älskar muffinsformen,vart är de köpta?
SvaraRaderaTack simone! jag köpte formarna hos strössel o annat :)
SvaraRaderaHalloj :)) Du har fått en blogaward av mig ;-)
SvaraRaderaSer fantastiskt goda ut =) Du är sååå duktig och kreativ!
SvaraRaderaKram
Tusen TACK Malin!!
SvaraRaderaOch Tusen tack Yasmine!! :)