lördag 2 mars 2013

Doptårtor till Wille

Idag är det dax för Wille att döpas. och jag fick den stora äran att göra tårtorna till dopkalaset :)






Tårtorna består av ljusa glutenfria bottnar, fyllda med hallonmousse och gräddvaniljkräm, spacklad med hallon/chokladgrädde, dek med sp



Gjorde även två cupcakes som är gluten- och laktosfria. Vaniljmuffins med hallonmousse och dek med sp.






All lycka önskar jag dej i livet Wille!

3 kommentarer:

  1. Fantastiskt vackra tårtor!
    Jag bara undrar, jag är helt ny på detta med tårtor men jag läste att Sp smälter av grädde? men du skriver att du spacklat tårtan med hallongrädde? Har jag missat något?

    SvaraRadera
  2. Tack Simone och Monika!

    Monika, har också hört att sp smälter i kontakt med grädden, men under de år jag gjort tårtor har jag aldrig fått svettiga tårtor.. Om tårtorna inte ska ätas samma dag de görs kan man pensla locket med ett tunt lager flytande margarin eller olja för säkerhets skull, men jag har testat utan och som sagt aldrig märkt nåt svettning även när de stått ett par dagar i kylen.. Kanske beror på kvalitén på sp, men annars tror jag marsipan svettas lättare.

    SvaraRadera