fredag 12 november 2010

Daisys pepparkaka

När doften av pepparkaka sprider sig i köket får man ju nästan lite julstämning! Synd är väl bara att den snön som kom häromdagen nu håller på att regna bort..
Tror minsann att jag får köpa hem lite glögg och julmust, så får det bli lite julkänsla på fredagsmyset ikväll :)

Detta recept på mjuk pepparkaka kommer från min mormor Daisy. En helt underbart god kaka!

1 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl, jag bytte ut detta mot 2 dl lailas gula glutenfria mjölmix
1 tsk kanel
1 tsk nejlikor
½ tsk bikarbonat
50 gr smält smör
1 dl mjölk

Vispa ägg och socker
blanda mjölet med kryddorna och vänd ner
tillsätt smöret o mjölken.

Grädda i en smord form i 200* ca 35-40 min.

6 kommentarer:

  1. Vilken kul med mormor recept! spännande att prova och jag gillar också dofta från ny bakat pepperkaka ;d

    SvaraRadera
  2. Den snö som kom hos oss för ett par dagar sedan har så gott som också regnat bort.. Hoppas på en riktig vinter lite längre fram! Tycker att du har dekorerat kakan riktigt fint! Hoppas du mår ok, låter fint med fredagsmys =) Kram!

    SvaraRadera
  3. Mjuk pepparkaka är så gott, får ta och baka det snart och julmust det har jag redan druckit :-)

    SvaraRadera
  4. Åh! Jag älskar verkligen mjuk pepparkaka, min mormor gjorde världens godaste men hennes recept har jag inte, så då får jag väl prova din mormors. Tack :)

    SvaraRadera
  5. Vad god kakan låter! Jag älskar mjuk pepparkaka, det är verkligen gott. Kul att det är din mormors recept!

    SvaraRadera
  6. Detta recept tycker jag absolut ni ska testa!
    Är glad att jag har en del recept som min mormor bakade i min samling! Är ju lätt att man annars ska testa nya "moderna" bakverk, så det känns kul att kunna behålla de tradionella kakorna också :)

    Tack Hanna! Här är det barbark nu , och jag hoppas vintern dröjer ett tag innan den gör entré. Ha en skön fortsättning på helgen! kram

    SvaraRadera