torsdag 3 mars 2011

Kladdkakemuffins med mascarponefrosting

Min man ska ta med sig dessa kladdkakemuffins med mascarponefrosting till fredagsfikat imorn och bjuda sina kollegor på. Brukar vara ett uppskattat inslag med några cuppisar inför helgen :)


Receptet till muffinsen kommer från Leilas bok a piece of cake, men jag har gjort om det till glutenfria, och eftersom den mörka chokladen var slut så fick det bli ljus istället..

2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl glutenfri mjölmix
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
100 gr smält choklad

Vispa ägg, socker och vaniljsocker
Smält smöret, tillsätt sirap och oljan. Vänd ner i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner.
Smält chokladen över vattenbad och rör ner i smeten.
Fördela i formar, grädda i 175* ca 12 min.

Frostingen
125 gr mascarponeost
1 dl grädde
1½ dl florsocker

Vispa grädden fast
Vispa ihop florsocker och mascarponeost, vänd ner i grädden.
Spritsa på och pudra över lite kakao :)

5 kommentarer:

  1. Mmmm vad gott! Mascarponefrosting än min nya favoritfrosting. Bra val till kladdkakemuffinsarna! :o)

    SvaraRadera
  2. Tack Linda och Carina!

    mascarponefrosting är min nya favorit med Carina! :) helt otroligt gott, mmmmums!

    önskar er en skön helg!

    SvaraRadera
  3. Puh björn min nalle puh björn! Jättefin! :) Min lilla tös här hemma har precis upptäck den lilla björnen, så ska nog testa mig att göra honom någon dag för hennes skull.

    SvaraRadera
  4. Tack Angelica!
    Min äldste son var helt Puh-frälst när han var liten så man gick ständigt och sjöng den sången.. Han är ju underbar den lille björnen! :)

    tror att kommentaren hamnade under fel inlägg, men vad gör väl det. :)

    SvaraRadera