måndag 28 februari 2011

Choklad- & mangocupcakes

För ett tag sen köpte jag marabous chokladkaka med mango (eller rättare sagt jag var tvungen att köpa en till eftersom den första mystiskt försvann från godisskåpet och ingen av övriga familjemedlemmar har en aaaaning om hur den försvunnit!! Hmmm!)




Choklad- & mangomuffins
100 gr smör
1 dl mjölk
2 ägg
1½ dl socker
2½ dl Lailas blå glutenfri mjölmix (eller samma mängd vanligt mjöl om man vill)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 msk potatismjöl
1 krm salt
100 gr marabou mjölkchoklad med mango

Smält smör och tillsätt mjölken
vispa ägg och socker
blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med smöret
hacka chokladen och vänd ner
Häll upp i 12-15 muffinsformar
Grädda mitt i ugnen i 225* ca 10-12 min.


Choklad- & mangofrosting
1 dl grädde
100 gr mascarponeost
50 gr mjölkchoklad med mango
50 gr mjölkchoklad
1½ dl florsocker

Vispa grädden fast
Vipsa mascarponeost och florsocker
smält chokladen och vänd ner när den svalnat lite. Vänd till sist ner den vispade grädden.
Vispa till fluffig konstistens och spritsa på. Tänk på att inte använda för liten tyll, det blir mangobitar i som fastnar..
Jag hann inte lägga nän tid på dekorationer, så det fick helt enkelt bli lite strössel och bara ett blad.

Jag hade aldrig gjort frosting på masarponeost innan, men jag kan bara säga en sak: MMMMMUMS!! Helt klart den bästa jag någonsin smakat! :)

8 kommentarer:

  1. Låter gott. Den chokladen köpte vi för ett tag sen också och jag tyckte den vara sådär...tanken var att jag skulle bakat med den istället men även den försvann spårlöst. Jag förstår inte riktigt vart den blev av :)

    SvaraRadera
  2. De ser goda ut! Fast jag har ännu inte köpt den där chokladen när jag inte tycker så mycket om mango som sådan, men mango och choklad verkar ju gott ihop. ;-) Jag tycker själv också om frosting med mascarponeost, beror säkert att den är mindre syrlig i smaken och har högre fettprocent än vanlig färskost.

    SvaraRadera
  3. Jag har inte testat den chokladen än. Cupcakesen ser jättegoda ut.

    SvaraRadera
  4. Tack Helena, Tove och Erika! :)

    Jag tyckte chokladen var för söt att äta som den var, men i chokladmuffins och i frostingen (där jag tog hälften av denna och hälften vanlig mjölkchoklad) blev det en underbar kombination :)
    Ja Tove, mascarponeosten var ju mycket "rundare" i smaken. Blir helt klart en ny favorit här hemma! Nästan så man skulle kunna äta frostingen med sked direkt ur bunken.. ;)

    SvaraRadera
  5. Ser himla gott ut, har ju också testat den chokladen och kan tänka mig att frostingen måste blivit himla god

    SvaraRadera
  6. Åh, detta verkar ju bara så gott!
    Gillar skarpt denna nya Marabouchoklad men har aldrig använt den i bakverk. Blev vansinnigt sugen på det NU!! :o)

    SvaraRadera
  7. Jag har också funderat på hur denna blir i bakverk, men den chokladen vi hade hemma tog slut innan jag hann testa :-)

    SvaraRadera
  8. Linda, Carina och Linda, kan varmt rekommmendera denna choklad i bakverk! En lagom söt brytning :)

    Mascarpone i frosting var oxå riktigt smarrigt, en klar favorit som jag kommer använda mycket framöver..

    SvaraRadera