I helgen var jag förbi Lidl och köpte mandelmjöl för att kunna baka macaroner. Första gången jag testade att baka dessa populära kakor var ingen hit kan jag ju säga.. Min stenåldersmandelkvarn har nog sett sina bästa dagar, och jag fick mala mandeln 4 ggr för att överhuvudtaget något skulle passera i sikten.. Många mindre vackra ord blev det innan jag blev klar kan jag ju säga!
Nu när jag även testat att baka med färdigmalen mandel, som visserligen förkortade baktiden betydligt måste jag tyvärr komma till insikt att det var nog inte min grej. Fåtal av de små marängkakorna blev lyckade, och när man ser alla andras perfekta macarons undrar jag lite: Vad jag gör för fel??
Hur som helst, även om de inte blev speciellt lyckade får de följa med till Tessan om en stund, så att hon och Linda får agera smakpanel i allafall. Får väl leka den klassiska smakleken med förbundna ögon ;)
Macarones med drottningsmörkräm ska det vara i allafall..
Om man tittar in hos Mattias på Bake my day så får man verkligen en upplevelse utöver det vanliga! Jösses vad den killen är duktig på att macarons kan man bara säga! Helt makalösa små bakverk!
Dina macarons blev ju jättefina. Och egentligen så är det ju smaken som borde räknas. :-)
SvaraRaderaJag måste försöka få tag i mandelmjöl, det verkar så mycket enklare än att stå och mala för hand.
Jag kan kommentera hos dig igen. :-)
Tack Erika! :)
SvaraRaderaKan säga att smaken var det inget fel på som tur var..
Mandelmjölet underlättade ju betydligt, men jag får nog jaga tips och andra recept för att lyckas bättre nästa gång :)
Jag tycker att dom ser jättefina ut och var säkert mycket goda!
SvaraRaderaDet är både kul och pillrigt att göra Makroner och dom är väldans snygga också! Jag har lyckats ganska bra med mina och då har jag gjort efter Laila bakars recept. Jättebra recept!! Har du testat det?
Måste också få tag på mandelmjöl, men dom har tyvärr inte det på den Lidl som finns där jag bor...
De är fina tycker jag!
SvaraRaderajag tycker att du måste kontrollera värmen som du använder när du baka, om du använde högt värmen blir dina macarons lätt att spricka men det funkar också om yta av dina kaka är riktigt torra,
om du använde låg värmen dina macaron ska blir fina men det blir mycket air pocket för din kakor så du kan testa med olika värmen t.ex. 185 (yta måste riktigt torra), 125 och 150.
Jag har inte bakat dessa någon gång men förstått att det inte är helt lätt. Men dina ser fina ut tycker jag!
SvaraRaderaTack Carina, Sana och Linda! vad gulliga ni är!
SvaraRaderaJa Carina, jag gjorde också efter Leilas recept. Men det kanske är som Sana skriver, jag får kanske ändra temperaturen i ugnen lite för bästa resultat. Tack tack för tipsen!
Hoppas ni hittar mandelmjöl, om ni har en Lidlbutik nära er borde de ju kunna ta in det.
Linda, ja det var inte helt smidigt, men skam den som ger sig, får helt enkelt baka dem igen :)
Dom ser jättegoda ut! :)
SvaraRadera(psst, du har väl inte missat att man kan vinna en söt liten grytvante?
http://themuffinbaker.blogspot.com/2011/02/betty-crocker-en-liten-tavling.html )
Tack så mycket The muffin baker!
SvaraRaderaska kolla in tävlingen! :)
Superfina, vilket bra tips med mandelmjölet!! Jag är så trött på att mala sönder mina för hand...
SvaraRaderaDe vlev jättefina ju! Tråkigt att de sprack lite bara =(
SvaraRaderaFör mid blev det så när jag itne hade tillräckligt varmt i ugnen...
Jag ska rejsa ner till Lidl och köpa malen mandel så snat de öppnar ;)
Kram
Tack tack Li och Nellie! :)
SvaraRaderafår testa mej fram med alla bra tips jag fått! Tack!
men...dom är ju jättefina, du skulle sett mina jag gjorde första gången...nä dom vill jag verkligen inte visa... arina
SvaraRaderatack kokina! :)
SvaraRaderaDe var ju inte de smidigaste bakverk att få till...Får hoppas vi lyckas bättre båda två nästa gång vi bakar dessa godsaker :)
åååh, jag har försökt göra macarons nu tiotusen gånger tror jag, men det blir aldrig helt bra! De får liksom inte den där karaktäristiska formen och "fötterna" som de ska ha. Gaah! Som tur var köpte Alex med sig 6 st från Harrods i London. De var en aning snyggare ;) Stor kram och grattis än en gång! /Annamaria på avdelningen
SvaraRaderahar inte gjort nåt försök efter dessa.. inte helt lätt att få till måste jag ju säga!
SvaraRaderakan rekommendera att du tittar in hos bake my day, han är helt makalöst duktig på att göra macarons!!
handen är dessvärre inte bättre, men om du ska bli ortoped-ssk kanske du kan ta en koll på den ;)
må så gott! kram