tisdag 8 februari 2011

Choklad- & nougatmuffins

Ibland är det svårt att stå emot begäret efter godsaker, och då får man helt enkelt ge efter och baka nåt gott! :)


100 gr smör
50 gr nougat
2 msk bryggt kaffe
1 dl mjölk
2 ägg
1½ dl socker
2½ dl glutenfri mjölmix ( ja det funkar med vanligt mjöl med såklart)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 msk potatismjöl

Smält smöret
Rör ner nougaten tills den smält, tillsätt kaffe och mjölk.
Vispa ägg och socker
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med smörblandningen.
Häll upp i formar
Grädda i mitten av ugnen i 225* ca 15 min
Låt svalna och gör under tiden glasyren.

Nougat/chokladglasyr:
1 dl grädde
50 gr nougat
50 gr mörk choklad
2 msk bryggt kaffe
½ dl florsocker

Värm grädden och rör ner nougat och choklad tills det smält.
Tillsätt kaffet och florsocker.
Låt svalna något innan den breds på muffinsen
Garnera med kokos och strössel.

Är man gottegris så är man.. ;)

6 kommentarer:

  1. Det väl vansinnigt gott. Här är en gottegris till :-)

    SvaraRadera
  2. Mums, så mycket gott i en och samma skapelse =)

    SvaraRadera
  3. Mums, nougatglasyr låter supersmaskigt!!

    SvaraRadera
  4. Så goda de verkar! Ja-a, det händer ju nu och då att man "blir tvungen" att baka något...;-)

    SvaraRadera
  5. Dessa fick "högsta betyg" av både man och barn och mina föräldrar! :)

    Linda, ett vinnande släkte :)

    Hanna, ja varför nöja sig med lite? ;)

    Linda, Tack! :)

    Therése, ja den glasyren blev mmmums! Jag kunde dock väntat lite innan jag bredde på den på muffinsen, men tålamod är inte min bästa sida.. Det som blev kvar i kastrullen var dock ännu godare när den kallnat lite :)

    Tove, ja visst är det så! Och det händer ju även att när väl kakan är färdig så har man fått begäret stillat under tiden, eftersom man "måste" provsmaka lite av smeten med.. ;)

    SvaraRadera