söndag 17 april 2011

glutenfria sega chokladmuffins med after eight


Dessa chokladmuffins blir sådär härligt sega i konsistensen och är hur smidiga som helst att slänga ihop.
För att gotta till de ytterligare la jag på en after eight-platta på :)

Till ca 20 lite mindre muffins behövs
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1½ dl glutenfri mjölmix
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 dl flytande margarin
2 msk kaffe

Vispa ägg och socker
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Tillsätt margarinet och kaffet
Häll upp smeten i aluminiumformar
Grädda i 175* 12-15 min.
Lägg på en after eight på de varma muffinsen.

Egentligen blir de ju godast om man har tålamod att låta dem kallna innan man mumsar i sig dem, och så hinner de ju blir sådär härligt sega, men det är svårt att hålla fingrarna borta när man har dem framför sig... ;)

4 kommentarer:

  1. Mmmmmmm...... jag älskar mint och choklad, måste testa dessa nån gång

    SvaraRadera
  2. Ja Pernilla, kan verkligen rekommendera dessa. Choklad och mint är ju en oslagbar kombination :)

    SvaraRadera
  3. Åh så gott det verkar, har skrivit av det och ska testa nån dag. Letar glutenfria recept nu när dottern blivit Glutenintolerant - hit återkommer jag!!!

    SvaraRadera
  4. Tack så mycket Petra! Hoppas mitt receptgalleri kan hjälpa till i den glutenfria bakningen!

    SvaraRadera