lördag 7 maj 2011

Två sorters rabarberpaj

Det är nåt visst med årets första rabarber, speciellt när man kan sitta ute och njuta av en nybakad paj!

Jag gjorde smuldegspaj i två smakvarianter i små pajformar idag. Till fikat fick vi trevligt sällskap av två av min mans bröder så de fick agera smakpanel. Tummen upp blev det för bägge varianterna :)


Jag testade att göra med glutenfritt mjöl, lailas blå, och det funkade alldeles utmärkt.

Till mina 2 minipajer använde jag:
Smuldeg
3/4 dl glutenfritt mjöl
60 gr mandelmassa
1½ msk socker
50 gr smör

Fyllning
ca 6 stjälkar rabarber
knappt ½ dl socker
1 msk potatismjöl

Skala och dela rabarberna i bitar. Lägg i botten på en smord form.
Blanda socker och potatismjöl och strö över.
I paj 1 rev jag en liten bit, ca ½ cm ingefära och strödde över.
I paj 2 delade jag 3 stora jordgubbar och la tillsammans med rabarberna.

Blanda mjöl, socker och riven mandelmassa.
Dela smöret i bitar och nyp ihop till en deg.
Dela i mindre bitar och fördela över rabarberna.

Grädda i 175* ca 25 min.
Servera med en klick vaniljgrädde (Vispa grädde halvklar, tillsätt lite marsanpulver och vispa klart)

Ni hänger väl på facebook? :)

Annicake

5 kommentarer:

  1. Så gott med rabarberpaj :-), riktigt somrigt

    SvaraRadera
  2. Åh rabarberpaj, helt klart min favorit!

    SvaraRadera
  3. Ja visst är det somrigt och väldigt gott med rabarber Linda och Johanna! och tur att rabarber verkar överlaeva det mesta... Vi trodde vi grävde upp för mycket i höstas, men det breder ut sig lika mycket nu igen :)

    SvaraRadera
  4. Idag har jag varit så sugen på rabarberpaj att det gränsar till sjukt. Och så har du bakat rabarberpaj... måste göra något åt mina cravings snarast!

    SvaraRadera
  5. ja visst är det märkligt att man kan bli så sugen på nåt att man bara måste ha, och det hjälper inte om man så äter upp allt som finns i skafferiet Helena :)
    Hoppas du bakade en smarrig rabarberpaj :)

    SvaraRadera