söndag 27 november 2011

Pepparkaksmuffins med cream cheesefrosting

Igår hade den äldste sonen innebandypoolspel, vilket innebär att de möter flera lag på samma dag, som en liten minicup. Eftersom jag visste att hela eftermiddagen skulle tillbringas i idrottshallen bakade jag dessa minicuppisar så att killarna i laget skulle få lite sockerpåfyllning :)


Pepparkaksmuffins
125 gr smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl glutenfri mjölmix (finax orange paket hade jag i) Det går ju byta ut till samma mängd vanligt mjöl med
2 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda
1 dl gräddfil

Vispa smör och socker
Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan
Blanda de torra ingredinserna och vänd ner i smeten
Tillsätt gräddfilen och rör om
Häll upp i formar och grädda i 200', mitt i ugnen. För minisar ca 10 min, normalstora ca 15 min.

Frostingen
200 gr cream cheese
2 dl grädde
2,5- 3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk vaniljarom
en liten gnutta bakpulver

Vispa grädden med bakpulvret till fast konsistens.
Blanda osten med florsockret, tillsätt vaniljen
Blanda ihop med grädden och vispa fluffigt.


Cuppisarna blev väldigt uppskattade hos innebandylaget efter vinst i båda matcherna! :)

8 kommentarer:

  1. Vilka finingar! Ser KANON gott ute!
    Jag får önska dig en kanon trevlig advent!
    Kramkram

    SvaraRadera
  2. a de är så himla gott,ja la dumle gingerbread i mina,åh himmelskt gott
    dock la ja ingen glasyr.men de blir ju så mycket finare då
    trevlig första advent

    SvaraRadera
  3. Pepparkakscuppisar är så gott! Ska också försöka hinna med att baka ett gäng innan jul!

    SvaraRadera
  4. Tack Vardaxlyx, Smulan och Linda!

    den där dumlen lät ju hur god som helst, måste införskaffas :)

    SvaraRadera
  5. Åh vilka underbara muffins!
    Använde du någon muffinsplåt? Vart köpte du isf den?

    SvaraRadera
  6. Tack Ingrid!
    ja jag använder alltid muffinsplåt. Denna till minisarna hittade jag på Lagerhaus.

    SvaraRadera
  7. hej, undrar lite varför du har lite bakpulver i färskosttoppingen? vad gör den?

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Bakpulver gör att man kan vispa grädden lite längre utan att riskera att det blir smör :-)

    SvaraRadera