söndag 4 december 2011

Saffransmuffins med kanel- &vanilj-cream cheesefrosting

Mina kollegor fick vara smakpanel till dessa saffransmuffins med kanel- & vanilj-cream cheesefrosting.


Saffransmuffins
200 gr smör
1 pkt saffran
1½ dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
4 dl glutenfri mjölmix (alt vanligt mjöl)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Smält smöret, tillsätt saffran och mjölken
Vispa ägg och socker poröst
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Tillsätt sist vätskan och rör till en slät smet
Häll upp i formar, fyll inte mer än 2/3 av formen
Grädda i 225', mitt i ugnen ca 15 min beroende på formstorleken. Jag gjorde mina i lite mindre mellanformar och fick ut 24 st.

Frostingen:
2 dl grädde
1 knivsudd bakpulver
200 gr cream cheese
2,5-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5-1 tsk kanel

Vispa grädde och bakpulver fast
Rör ihop ost och florsocker
tillsätt vanilj och smaka av med kanel
Vispa ihop med grädden, men inte för mycket för då blir den lös.

Ha en bra fortsättning på 2:a advent!

7 kommentarer:

  1. Fina cupcakes som låter väldigt goda också! Dina kollegor var säkert nöjda. :)

    SvaraRadera
  2. De var grymt goda, Tack återigen för härliga recept ;)

    SvaraRadera
  3. Tack Tove! ja de är tacksamma att använda som smakpanel, fika är alltid uppskattat på mitt jobb :)

    Tack Marie! Vad kul att höra att du också gillade dem! :)

    Tack Vardaxlyx! :)

    SvaraRadera
  4. Tack snälla Annica för att du är så söt och gör recept och lämnar ut dem på bloggen. Har bara varit glutenallergiker i ett år snart så det är väldigt tacksamt att hitta recept att göra. Detta var det första jag testar hos dig men allt ser så gott ut så det lär bli fler ;).

    SvaraRadera
  5. Tack Emelie! Hoppas du hittar mycket gott i mitt receptgalleri! Väldigt kul att höra när recepten uppskattas! :)

    SvaraRadera
  6. De blev helt underbara dessa muffins. Och omgivningen uppskattade dem också.

    SvaraRadera