torsdag 12 januari 2012
Chokladpaj med daimtryffel
Chokladpaj
Till 1 stor eller 4 portionsformar
100 gr smör
3 dl glutenfri mjölmix (finax hade jag i) alt samma mängd vanligt mjöl
2 äggulor
½ dl kakao
½ dl florsocker
1 krm salt
Kör ihop smör och mjöl med mixer eller i matberedare
Tillsätt äggulorna och rör
Blanda till sist i kakao, florsocker och salt och blanda ihop till en deg
Ställ kallt en liten stund och tryck sedan ut i lättsmorda formar
Grädda i 225* ca 10 min
Låt svalna
Gör under tiden daimtryffeln
2 dl grädde
30 gr smör
175 gr mjölkchoklad med daim
Hetta upp grädden
Klicka i smöret och rör tills det smält
Hacka chokladen och rör ner i grädden tills den smält
Häll tryffeln över pajskalet
Ställ i kyl minst 1 timme så att tryffeln stelnar
Ta fram i rumstemperatur en stund innan den ska serveras
Lättvispad grädde är gott till :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vart hittar du glutenfi mjölkchoklad med daim? Marabous har ju spår av vete.
SvaraRaderaåh choklad,är de nåt ja saknat och äta nu efter nyårslöfte så är de chokladig,så där kladdigt och smälter i munnen.amen nu blev ja sugen,ser så gott ut .
SvaraRaderaJag vill önska dig en kanon trevlig fredag och speciellt denna fredag ;-)
SvaraRaderaKramkram i massor!!
Så otroligt härliga dom ser ut.
SvaraRaderaPS. Jag gillar din blogg och tittar in med jämna mellanrum. Gillar att du valt att göra en blogg med allergivänliga alternativ. Jag har själv inte någon allergi men en del släktingar så jag vet hur krångligt det är att hitta bra recept när man ska baka. Du har därför en award att hämta hos mig :-). Nettan
Emelie, det står på i stort sett alla marabous chokladkakor att de KAN innehålla spår av vete. Detta skriver de för att de tillverkas i samma lokal som produkter som innehåller vete, den med digestive t ex enligt deras konsumentkontakt. Värdena ligger under gränsen för att det ska klassas som att det innehåller gluten. Min son har aldrig reagerat på deras choklad, men visst ska man vara lite försiktigt med sånt som kan innehålla spår av vete.
SvaraRaderaKämpar på för att hålla det nyårslöftet med Simone... extra svårt när man gillar att baka så mycket ;)
Detsamma Yasmine! :)
Tack tack Nettan! ska genast kolla in detta! :)
Hej igen, jo det vet jag. man jag reagerar på Marabous choklad tyvärr. Det är säkert olika för hur känslig man är. Provade att äta en för ett par månader sedan, men det gick inte, fick jätteont efter några dagar :( men man kan ju kanske köpa en glutenfri mjölkchoklad och daim separat och prova, lät så jäkla gott! :) Provade dina snickersrutor förresten, dom var super!
SvaraRaderaDet går säkert att göra tryffeln med bara daimen, så blir det ju ännu mer smarrig daim-smak :)
SvaraRaderaSynd att du inte kan äta deras choklad! Är glad för sonens skull att han (än så länge i allafall) inte verkar superkänslig i magen! Han fick dock i sig en annan godisbit vi trodde va "safe" för ett tag sen och då reagerade magen direkt. Inte smidigt alla gånger med att inte tåla allt. Man önskar ju att tillverkarna kunde ta lite mer hänsyn och göra sina varor tillgänglig för alla!
guud vad u är duktig på att baka! är glad att jag hittade din blogg. bakade pizzabullarn aidag och ska test alakritsmuffins så fort jag får tid över=)
SvaraRaderaTusen Tack Tanja! :)
SvaraRadera