torsdag 5 januari 2012
Lakritsmuffins med krämig citronfrosting
100 gr smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2 msk lakritspulver
2 dl glutenfri mjölmix (alt samma mängd vanligt mjöl)
1 tsk bakpulver
svart huhållsfärg
(½ tsk saltlakritsessens)
Smält smöret, ta av från plattan och tillsätt mjölken
Vispa ägg och socker
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med smöret
Tillsätt några droppar svart hushållsfärg
Vill man ha lite extra lakritssmak så tillsätt saltlakritsessens
Häll upp i formar, fyll inte mer än till ca 60%
Grädda mitt i ugnen i 200* Gör man som jag minisar så är gräddningstiden ca 12-14 min, längre tid för större muffinsar
Krämig citronfrosting
2 dl grädde
1 knivsudd bakpulver
175 gr mascarponeost
2½ dl florsocker
rivet skal från 1 citron
2 msk citronsaft
Vispa grädden med bakpulvret
Blanda ihop mascarpone med florsocker
Vänd ner i grädden, och vispa på låg hastighet till fluffig konsistens
Riv ner citronskalet och tillsätt citronsaften
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mums vad goda dessa ser ut.. Snyggt med de svarta blommorna
SvaraRaderaåh gu lakrits och citron hör verkligen ihop,så himla gott.
SvaraRaderaoch de blev superfina :D
Gud så gott det ser ut och låter!! Måste jag prova nästa gång jag bakar muffins. Mums!! Fint med de svarta blommorna på. :o)
SvaraRaderaTack tack Carola, Simone och Carina!
SvaraRaderaCitron & lakrits är en kombination som "gifter sig" bra ;)
Tack för receptet! Dessa bakades och har lagts upp på min blogg med länk till din sida :) Hoppas det var ok?
SvaraRaderavad kul att mitt recept kommer till nytta Rebecka! :) Självklart okej med länkning! :)
SvaraRadera