söndag 1 januari 2012
Gott Nytt År med två storters pannancotta
Till desert igår gjorde jag två olika sorters pannacotta, en med daim och en med vit choklad och en touch av champagne. Hallonsås och hallon blev en bra brytning till det söta.
Daimpannacotta
3 dl grädde
Knappt 1 dl gelésocker multi
85 gr daim
Koka upp grädde och gelésockret, låt koka ett par minuter
Ta av från plattan och tillsätt den hackade daimen, rör tills den smält
Låt svalna något innan den hälls upp i portionsformar
Ställ i kylen ett par timmar
Strössla över hackad daim och servera med hallonsås och hallon
Vit chokladpannacotta med touch av champagne
3 dl grädde
Knappt 1 dl gelésocker multi
60 gr vit choklad
1 tsk champagneessens
Koka upp grädde och gelésockret
Ta av från plattan och tillsätt essens och hackad vit choklad. Rör tills den smält, låt svalna något innan den hälls upp i formar och ställs in i kylen ett par timmar
Strössla över hackade cashewnötter och servera med hallonsås och hallon
Hallonsås
200 gr hallon
1 dl vatten
3 msk socker
½ vaniljstång
1 tsk champagneessens
Lägg allt i en kastrull (skrapa ur fröna ur vaniljstången, men ha även med stången under kokningen)
Koka i ca 10 min, mosa bären under kokningen
Ta av från plattan och låt svalna
Sila bort fröna och plocka ur vaniljstången
Ställ in i kylen och servera till pannacottorna
Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Båda ser så goda ut, jag hade haft svårt att välja vilken jag hade ätit. :) Gott nytt år!
SvaraRaderaåh mums,skulle nog velat pröva choklad då jag inte smakat choklad pannacotta ännu.hoppas du får ett underbart nytt år(2012)
SvaraRaderaSimone
Vilket gott slut ni hade ;-) önskar dig ett gott nytt också!
SvaraRaderaGod forsättning söta du!
SvaraRaderaKramkram
Tack Tove, Simone, Linda och vardaxlyx
SvaraRaderaTove, jag kunde inte heller välja mellan de två, så därför gjorde jag i små portionsglas så man kunde ta av båda sorterna :)