söndag 1 januari 2012

Gott Nytt År med två storters pannancotta


Till desert igår gjorde jag två olika sorters pannacotta, en med daim och en med vit choklad och en touch av champagne. Hallonsås och hallon blev en bra brytning till det söta.


Daimpannacotta
3 dl grädde
Knappt 1 dl gelésocker multi
85 gr daim

Koka upp grädde och gelésockret, låt koka ett par minuter
Ta av från plattan och tillsätt den hackade daimen, rör tills den smält
Låt svalna något innan den hälls upp i portionsformar
Ställ i kylen ett par timmar
Strössla över hackad daim och servera med hallonsås och hallon



Vit chokladpannacotta med touch av champagne
3 dl grädde
Knappt 1 dl gelésocker multi
60 gr vit choklad
1 tsk champagneessens

Koka upp grädde och gelésockret
Ta av från plattan och tillsätt essens och hackad vit choklad. Rör tills den smält, låt svalna något innan den hälls upp i formar och ställs in i kylen ett par timmar
Strössla över hackade cashewnötter och servera med hallonsås och hallon

Hallonsås
200 gr hallon
1 dl vatten
3 msk socker
½ vaniljstång
1 tsk champagneessens

Lägg allt i en kastrull (skrapa ur fröna ur vaniljstången, men ha även med stången under kokningen)
Koka i ca 10 min, mosa bären under kokningen
Ta av från plattan och låt svalna
Sila bort fröna och plocka ur vaniljstången
Ställ in i kylen och servera till pannacottorna



Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!

5 kommentarer:

  1. Båda ser så goda ut, jag hade haft svårt att välja vilken jag hade ätit. :) Gott nytt år!

    SvaraRadera
  2. åh mums,skulle nog velat pröva choklad då jag inte smakat choklad pannacotta ännu.hoppas du får ett underbart nytt år(2012)
    Simone

    SvaraRadera
  3. Vilket gott slut ni hade ;-) önskar dig ett gott nytt också!

    SvaraRadera
  4. God forsättning söta du!
    Kramkram

    SvaraRadera
  5. Tack Tove, Simone, Linda och vardaxlyx

    Tove, jag kunde inte heller välja mellan de två, så därför gjorde jag i små portionsglas så man kunde ta av båda sorterna :)

    SvaraRadera