måndag 27 februari 2012

Glutenfria tekakor


Till ca 12 st tekakor:
1 pkt jäst
½ dl rapsolja
5 dl vatten
2 msk ljus sirap
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
12 dl + 1 dl till utbakat, glutenfri mjölmix (Finax röda paket)

Värm upp olja och vatten till 37*
Smula jästen i bunke, häll över degvätskan och rör tills jästen löst upp sig
Tillsätt sirap, salt och fiberhusk. Låt stå och svälla i ca 10 min
Tillsätt mjölmixen, lite i omgångar, och arbeta i ca 10 min i maskin
Spara ca 1 dl mjöl till utbakningen
Lägg över bakduk och låt jäsa i ca 20 min

Arbeta på lättmjölat bakbord och forma till tekakor, som läggs på bakpapperklädd plåt
Nagga lite lätt med en gaffel och låt jäsa ca 25 min
Pensla med uppvispat ägg
Grädda i 250*, mitt i ugnen ca 8 min


Smakar alldeles utmärkt, ljumna med smör och ost på :)

Temat på månadens sötsak hos Söta saker är frukost, och dessa tekakor är mitt bidrag.

Vill man göra dem med vanligt mjöl funkar det bra med, uteslut fiberhusken i såfall.

3 kommentarer:

  1. Mums va gott,älskar verkligen doften som man får i hela lägenheten,de är lycka och i förra veckan hann ja baka 2 olika sorters bröd.

    SvaraRadera
  2. Mmm! Doften av nybakat bröd är det inte mycket som slår, eller hur Simone! :)

    SvaraRadera
  3. Underbart bröd. Älskar det :)

    SvaraRadera