torsdag 2 december 2010

Glutenfria pepparkaksmuffins

Igår när ugnen ändå var varm efter bakningen av en tårtbotten tänkte jag att det var lika bra att slänga ihop ett par omgångar muffins med :)

Glutenfria pepparkaksmuffins blev det, i lite olika tappningar..
Gjorde en omgång med sempers glutenfria mix och en laddning med finax fina mjölmix för att kunna jämföra både smak och konsistens.

Resultat: de med sempers mix blev lite fluffigare (den mjölmixen innehåller lite bakpulver så man får minska den mängd man tillsätter för att det inte ska bli explosion i formarna..)
De med finax fick lite finare färg och blev mer fasta i konsistensen. Smaken på de nybakade muffinsen, som knappt hann svalna innan vi provsmakade, var lika goda på båda sorterna. Ska ge er ett smakutlåtande när de ätits i upptinat skick och se om vistelsen i frysen gör nån skillnad..


125 gr smör
2 dl socker
2 ägg
4 - 4½ dl glutenfri mjölmix ( tog den mindre mängden till finax)
1½ tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk malen nejlikor
1 krm salt
1½ dl filmjölk

Vispa smör och socker.
tillsätt ett ägg i taget och rör om mellan
blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med filen.
Fördela i formar och grädda mitt i ugnen i 200* ca 15-20 min
Obs! minimuffinsen räcker att gräddas i ca 10 min.

3 kommentarer:

  1. Vilket roligt experiment! Glutenfria recept är alltid bra att ha till hands, rätt som det är dyker det upp en beställning, och då är det guld värt att ha ett recept som man vet funkar bra !

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt! Sökte efter ett recept på glutenfria muffins och hittade bara konstiga recept, tills jag hittade detta! TACK!

    SvaraRadera
  3. Ja man måste testa sig fram ibland Linda! :)

    tack "anonym"!
    Hoppas detta recept kommer till användning! :)

    SvaraRadera