onsdag 22 december 2010
Ingen jul utan knäck
Knäck är ju bara ett måste på julens gottebord :)
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
hackad mandel efter tycke, ½ - 1 dl
Häll grädde, sirap och socker i en vid tjockbottnad kastrull.
Koka upp.
Sänk sedan värmen i etapper, så mycket som möjligt men att det fortfarande kokar.
Låt koka tills den börjar tjockna lite. Tiden varierar mycket till följd av valet av kastrull, men nånstans mellan 20-45 min. Ju vidare gryta desto snabbare blir knäcken klar.
Jag har ingen termometer så jag använder mej av det s.k kulprovet, dvs hälla lite av smeten i ett vattenglas, går det att forma till en kula är knäcken klar :)
Häll i en den hackade mandeln och häll upp i formar.
Ställ kallt tills den stelnar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Kan bara hålla med om din rubrik! Även om det kan bli farligt dyrt i tandläkarkostnader så måste man äta mist en ;-)
SvaraRaderaKnäck är så gott :-)
SvaraRaderaÄr det så alltså...hmm första året jag inte tänkt göra någon. Får se om jag ändrar mig ;-)
SvaraRaderaja det där med tandläkaren är ju sant Linda, därför satte jag på "etiketten" att det var från tomten till den som fick dessa så inte jag får räkningen hem till mej :)
SvaraRaderaJa visst är det gott cupcakesfluffan :)
Japp så är det Bakverk och Fikastunder, det blir ingen jul utan knäck, så det är nog bäst att du kokar en laddning ;)
God Jul önskar vi på The Strange Bakery. Hoppas du får en underbar julhelg!:)
SvaraRaderaVilken härlig bild! God jul på dig Annica!
SvaraRaderaGod Jul för dig och din familj!!
SvaraRaderakram,,,sana
Julefrid, önskar jag dig!!
SvaraRaderaGod fortsättning på julen önskar jag er!
SvaraRadera