lördag 11 december 2010

Toblerone



Denna toblerone är lite av en tradition att jag gör till julen. Tre av mina "favoritgrabbar", nämligen min pappa, min man och min äldste son är väldigt förtjusta i toblerone så de brukar gå åt väldigt fort :)

200 gr ljus blockchoklad
50 gr mörk blockchoklad
20 gr kokosfett
2 msk flytande honung

2 msk hackad mandel
2 msk flagad fryst nougat

Smält chokladen i vattenbad.
Tillsätt kokosfett och honung.

Tillsätt hackad mandel och nougat

Häll upp i formar eller som jag, i silikonform.
Ställ in i frysen att stelna.


Förvara dem gärna i kylen, men ta fram dem i rumstemperatur innan de ska ätas så smakar de mest och bäst :)

11 kommentarer:

  1. Så gott!! Kul med ett välbekant godis i ett annat format =)

    SvaraRadera
  2. Vilken bra grej att göra egen toblerone. Det är en sån chokladsort som jag aldrig tänkt på att kunna göra själv!!!

    SvaraRadera
  3. Det måste jag prova göra!! Ser supergott ut!

    SvaraRadera
  4. Åh, vi gillar Toblerone här hemma. Det receptet måste jag skriva upp. :-)

    SvaraRadera
  5. Det låter supergott! =) Aldrig ens tänkt på att man kan göra det själv. Måste prova. =p

    SvaraRadera
  6. Låter som ett himla mumsigt godis

    SvaraRadera
  7. Tack Hanna, Sandra, Therése, Erika, Johanna och Linda!

    Visst är det bra att man kan göra även detta godis själv? :)

    Blir mmmums! :)

    SvaraRadera
  8. Jag som trodde jag bestämt mig färdigt om vilket julgodis jag ska göra... nu blir jag ju sugen på att göra de här oxå, ser otroligt gott ut! :)

    SvaraRadera
  9. Tack Pernilla!

    ja det är lite farligt att surfa runt bland bloggarna nu när det serveras den ena gottigheten efter den andra.. man blir sugen på att göra allt så det lär bli många sorter på gotteborden i år :)

    SvaraRadera
  10. Det här receptet ska jag spara till nästa jul, låter ju urgott!

    SvaraRadera
  11. Tack Caroline! ja det är väldigt gott, så du behöver inte vänta till nästa jul, funkar bra som påskgodis med ;)

    SvaraRadera