Pannacotta passar ju bra till efterrätt efter en stabbig julmiddag, eller som vi ska äta idag när makens bröder med fam kommer, vildsvin och potatisgratäng.. Mmmmums!
Denna är härligt julig i smaken :)
1½ dl vispgrädde
3/4 dl gelésocker multi
1 kanelstång
1 liten bit stjärnanis
½ vaniljstång
3 dl turkisk yoghurt
Glögglag
3 dl lättglögg
3 msk socker
ca 3/4 dl lingon
Koka upp grädde, socker, kanelstång, stjärnanis, urskrapade vaniljfrön + vaniljstång.
Tag av från värmen och låt dra i 5 min
Sila gräddblandningen och blanda med yoghurten.
Häll upp i ca 6 portionsglas.
Låt stå i kyl minst 3 timmar
Gör lagen såhär:
Koka Glögg och socker i ca 20 min.
Blanda i lingonen och låt svalna.
Fördela på pannancottan.
Hoppas ni haft en skön Jul!
Mm, pannacotta är gott, och tacksamt att man kan variera den så! Denna verkar väldigt god!
SvaraRaderaGod fortsättning!
SvaraRaderaJa visst är det gott med pannacotta Linda! Denna variant gillar jag väldigt mycket, passar perfekt i tiden kring jul!
SvaraRaderaGod fortsättning till dej med Helena!