måndag 20 juni 2011

Diverse fyllningar

Den senaste tiden har jag fått flera mail och kommentarer om de fyllningar jag använder. En del recept finns ju upplagda, men här kommer en liten uppdatering, främst på de senaste fyllningarna jag använt.

Schweizernötfrosting
125 gr mascarponeost
1½ dl florsocker
1 dl grädde
75 gr marabou schweizernöt

Smält chokladen i vattenbad och låt svalna lite
Vispa mascarpone och florsocker
Vispa grädde och vänd ner i masarponemassan
Tillsätt den smälta chokladen.

Räcker till ett lager i en tårta eller till ca 12 spritade cupcakes
Denna går ju självklart att göra med vilken choklad som helst.. Mjölkchokladfrosting t ex..

Gräddvaniljkräm
Gör marsankräm med 2 dl kall mjölk och 5 msk marsanpulver. Låt stå i en kyl en stund
Vispa 2 dl grädde och blanda med marsankrämen.

Chokladmousse 1
Denna variant kan man göra med i princip vilken choklad som helst, toblerone, mars, japp m.m
200 gr choklad
2 äggulor
3 dl vipsgrädde

Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna lite
Tillsätt äggulorna.
Vispa grädden och vänd ihop med chokladsmeten.
Låt stå i kyl innan den används till tårtfyllning

Chokladmousse 2
Om man gör med riktigt mörk choklad och vill söta till den lite passar denna mousse bra
250 gr mörk choklad
3 ägg
½ dl socker
3 dl vipsgrädde

smält chokladen i vattenbad
Vispa ägg och socker riktigt ordentligt
Rör ner den smälta chokladen
Vispa grädden och vänd ner försiktigt

Fluff
Har ju skrivit om detta innan, men eftersom fluff är världens smidigaste och mest variationsrika fyllning tål det ju att nämnas igen! :)

150 - 180 gr av din favoritchoklad (vit, mörk, mjölk-, daim, after eight, nougat, mangochoklad, nötchoklad m.m m.m)
3 dl vispgrädde

Värm upp grädden i en kastrull. Obs! den får ej koka!
Smält ner chokladen i grädden
Låt stå i kyl, helst över natten innan den vispas till fluff och används som tårtfyllning eller till cupcakes

2 kommentarer:

  1. Sweichernötfrosting lät riktigt spännande :) Vad för fyllningar passar den ihop med?

    SvaraRadera
  2. Tack Milli!
    ja den är riktigt smarrig, passar bra ihop med mango eller tropisk mousse tycker jag.

    SvaraRadera