Choklad, hallon och lakrits! Kan det bli annat än riktigt mumsigt?
Kladdkaka
2 ägg
3 dl socker
100 gr smält smör
1½ dl glutenfritt fin mjölmix (alt vanligt mjöl)
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
Vispa ägg och socker
Smält smöret
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten, tillsätt till sist det smälta smöret
Klä en springform med avtagbar botten med bakpapper och häll i smeten
Grädda i nedre delen av ugnen i 175* ca 35 min. Stickan ska vara lite kladdig
Låt kakan svalna och gör under tiden lakritsglasyren
Lakritsglasyr
3/4 dl grädde
3/4 dl vatten
3/4 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2,5 msk lakritspasta
Koka upp och sjud på svag värme under omrörning tills den tjocknar lite ca 10 min. Låt svalna innan den breds på kakan.
Lakritspasta finns att köpa hos Strössel och annat Jag har hört mej för på flera olika ställen så att den säkert ska vara glutenfri, och enligt information jag fått så ska den vara det.
Servera med en grädde och hallon.
jag fullkomligt älskar kombinationen lakrits och choklad! det här verkar riktigt smarrigt, måste testas :D
SvaraRaderaLakrits är en klar favorit och jag äter det i alla dess former. Jag måste verkligen köpa hem och prova, det verkar väldigt gott. Kan bara föreställa mig hur god din kaka blev :)
SvaraRaderaVill bara säga hur glad jag är som hittat till din härliga blogg med så mycket goda glutenfria recept.
SvaraRaderaEn härlig fredag önskar jag dig.
Hälsningar Ulla
Så tokgott, älskar lakrits, skall ta och beställa hem lakritspasta från Strössel och annat, har försökt hitta det i Göteborg, men inte hittat det någonstans,
SvaraRaderaHoppas ni oxå gillar den Frida, Johanna och Linda! :)
SvaraRaderaTusen TACK för de fina orden Ulla!! Väldigt kul att höra att mina bakverk går hem i de glutenfria stugorna :)