söndag 5 juni 2011

Rabarbermousse

Gäller att ta till vara rabarberna nu innan de blir beska..
Denna mousse blev härligt syrlig och frisk.
Räcker till ett lager i normalstor tårta.


250 gr skalade och tärnade rabarber
1 dl vatten
2 msk socker
2 msk gelesocker multi
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Skala och tärna rabarberna
Lägg i kastrull, häll i vattnet, socker och gelesocker ( om man inte har gelesocker kan man använda 2-3 gelatinblad som man först lägger i kallt vatten och löser upp i den varma kompotten sen)
Låt koka 5-10 min tills rabarberna blir mjuka
Häll i vaniljsockret
Låt kallna
Vispa grädden och blanda ihop med rabarbersmeten.

Jag ska kombinera denna med jordgubbsfylling, men jag kan tänka mej att den även passar väldigt bra ihop med andra lite söta fyllningar.

4 kommentarer:

  1. Åh, det lät smarrigt, ska testa den och jämföra med kompott =)

    SvaraRadera
  2. vad gott det låter, ska nog testa det här,, jag har ju fullt med rabarer i trädgården :)

    SvaraRadera
  3. Det låter jättegott med rabarberfyllning i tårta.

    SvaraRadera
  4. Sarah, Ida och Erika, kan säga nu efter ha ätit tårtan att rabarbermoussen blev en riktig hit! :) Perfekt i kombination med jordgubbar, friskt och fräscht och inte sådär sött som det annars kan bli med sockerpasta.

    SvaraRadera