onsdag 15 juni 2011

Jordgubbsmuffins

Nu ikväll har jag skapat lite sommarkänsla i köket och bakat jordgubbsmuffins. Doftar underbart måste jag ju säga så det blir svårt att hålla fingrarna borta.. :)

Till ca 15 st behövs
125 gr smör
2 dl socker
2 ägg
4-4½ glutenfri mjölmix (jag använde sempers mix i dessa) alt vanligt mjöl
2 tsk bakpulver (obs! till sempers mix 1½ tsk)
1 msk marsanpulver
1 krm salt
1 dl mjölk
jordgubbar

Vispa smör och socker
tillsätt ett ägg i taget och vispa lite mellan
blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med mjölken
Häll upp smet till hälften i formar
Dela jordgubbar i bitar. Tryck ner några jordgubbsbitar i varje muffins, kan ju variera lite beroende på hur stora jordgubbarna är, men ca ½ normalstor jordgubbe i varje blev lagom.

Grädda i mitten av ugnen, i 200*, ca 15-17 min.

4 kommentarer:

  1. hej där, låter som underbara muffinsar, en fråga, ska smöret vara smält eller inte?

    //Ellen

    SvaraRadera
  2. Ellen, smöret ska inte smältas, det vispas ihop med sockret.

    Linda, visst är det! Skulle lätt kunna äta till både frukost, lunch, middag! Och till fikat såklart :)

    SvaraRadera
  3. Tack för svaret, ska prova hemma ikväll :)
    //Ellen

    SvaraRadera